Η αξιόπιστη θεραπευτική επιλογή της νέας εποχής

Η Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ δίνει ιδιαίτερη σημασία στην υπόθεση του φαρμάκου που αποτελεί βασικό θεραπευτικό «εργαλείο» της ιατρικής επιστήμης.
Ένα «εργαλείο» όμως η χρήση του οποίου πρέπει να είναι ενδεδειγμένη, ορθολογική και αποτελεσματική.
Ένα «εργαλείο» που θα υπηρετεί πραγματικά τον σκοπό για τον οποίο χορηγείται και δεν θα χρησιμοποιείται ως ένα ακόμα στοιχείο εμπορευματοποίησης της υγείας με μυθεύματα και αμφίβολης εγκυρότητας επιστημονικές ή άλλες αναλύσεις.
Στο τεύχος 172 του περιοδικού «τα νέα του ΤΥΠΕΤ» έγινε μία ολοκληρωμένη αναφορά στη νέα εποχή των επώνυμων γενοσήμων φαρμάκων από τους γιατρούς και άλλους επιστήμονες του ασφαλιστικού μας φορέα υγείας.

farmakoviomixanies-min

Όμως θέλουμε να γνωρίζουν όλοι οι ασφαλισμένοι και όσοι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες υγείας ότι το ΤΥΠΕΤ θα συνεχίσει «να ψάχνει» την υπόθεση φάρμακο σε πολλά επίπεδα, έχοντας ταυτόχρονα καταλήξει επίσημα, επιστημονικά και τεκμηριωμένα στα δικά του συμπεράσματα.

Για τον σκοπό αυτό κλήθηκαν σε συνάντηση στα γραφεία της Διοίκησης του ΤΥΠΕΤ οι πλέον επώνυμες και αναγνωρισμένες Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες.

Έγινε ενημέρωση για το ελληνικό φάρμακο, που έχει κατακλύσει τις ξένες αγορές και δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα, γιατί ακόμα –παρά τις μικρές προόδους τελευταία– υπάρχει δυσπιστία στην ελληνική αγορά;

Γιατί το επώνυμο γενόσημο ελληνικό φάρμακο, που αποδεδειγμένα είναι το ίδιο αξιόπιστο και αποτελεσματικό με το πρωτότυπο και σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμη καλύτερο, με επιστημονικά τεκμηριωμένη, όχι μόνο την αποτελεσματικότητά του, αλλά και με τις λιγότερες παρενέργειες που έχουν παρατηρηθεί, δεν έχει την τύχη που του αξίζει στη χώρα μας;

Πώς αντιμετωπίζουν τα γενόσημα φάρμακα ως θεραπευτικά «εργαλεία» οι γιατροί, οι ασφαλισμένοι και τα φαρμακεία, που αποτελούν τους τρεις βασικούς παράγοντες στη διακίνηση και την κατανάλωσή του;

Πήραμε από τις Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες σαφείς τεκμηριωμένες και αξιόπιστες απαντήσεις που μας δίνουν τη δυνατότητα να πάρουμε σαφή και ξεκάθαρη θέση και να πούμε ΝΑΙ στο ελληνικό γενόσημο φάρμακο, ΝΑΙ στην αποτελεσματική και προσιτή οικονομικά θεραπευτική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας.

ΝΑΙ στην αποδοχή της πραγματικότητας που αφορά στο ελληνικό φάρμακο και έχει αναγνωρισθεί με επιστημονικά κριτήρια στην Ευρώπη και σε άλλες 60 χώρες του κόσμου.

Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε ότι πολλά από τα πλέον επώνυμα, πρωτότυπα και γενόσημα φάρμακα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, έχουν παραχθεί στην Ελλάδα από τις Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες, που έχουν αξιολογηθεί για τις ποιοτικές δυνατότητες παραγωγής φαρμάκων από τις ξένες αγορές.

Η Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ θα οργανώσει στο προσεχές διάστημα ημερίδα με το θέμα αυτό, όπου θα κληθούν να μιλήσουν εξειδικευμένοι επιστήμονες, με στοιχεία και επιχειρήματα που καταρρίπτουν τους μύθους, αλλά και γιατί όχι, και τις σκοπιμότητες ορισμένων.

Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουμε καμπάνια ενημέρωσης των ασφαλισμένων και όχι μόνο.
Κανένας σήμερα στην εποχή που ζούμε δεν πρέπει να φοβάται το ελληνικό γενόσημο φάρμακο που αποτελεί, εκεί που αποδεδειγμένα με επιστημονικά κριτήρια ενδείκνυται, την μοναδική «έξυπνη επιλογή».

Τέλος, ζητήσαμε από τις Φαρμακοβιομηχανίες -και έγινε αποδεκτό- η Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ και το Επιστημονικό Συμβούλιο των ιατρών του, να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις τους και τους χώρους παραγωγής των φαρμάκων, προκειμένου να έχουμε μία άμεση και απευθείας αντίληψη που θέλουμε αμέσως μετά να μεταφέρουμε και στους ασφαλισμένους μας.

Το ΤΥΠΕΤ στηρίζει το ελληνικό γενόσημο φάρμακο που αποτελεί αποδεδειγμένο επιστημονικά αξιόπιστο θεραπευτικό προϊόν, χωρίς έκπτωση στην αποτελεσματικότητά του που αφορά στις ανάγκες των ασφαλισμένων.

Γιατί δική μας αρχή είναι το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα για όλους, χωρίς οικονομικά κριτήρια, αλλά με αποκλειστικό κριτήριο και γνώμονα των επιλογών μας τη θεραπευτική του δράση και μόνο αυτή.

 

Τ.Υ.Π.Ε.Τ. - ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ © 2019

Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Created by Pixelocracy