logo TYPET
GR | EN | FR

Το ΤΥΠΕΤ δίπλα σε παιδιά και γονείς: Πρόγραμμα εκτίμησης μαθησιακής ετοιμότητας για παιδιά που θα φοιτήσουν στην Α’ Δημοτικού

Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, το Ταμείο μας ανακοινώνει τη συνέχιση της περσινής καινοτόμας δράσης: Προσφέρει προληπτικά τη δυνατότητα έγκαιρης εκτίμησης μαθησιακής ετοιμότητας στα παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν τον Σεπτέμβριο στην Α΄ Δημοτικού.

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει:

  • στην ανίχνευση μαθησιακών κενών που προέκυψαν λόγω των ειδικών συνθηκών εκπαίδευσης.
  • στον εντοπισμό στοιχείων δυσλεξικής συμπεριφοράς που επηρεάζουν τη διαδικασία εκμάθησης ανάγνωσης και γραφής.
  • στην έγκαιρη παραπομπή σε άλλες ειδικότητες.

Εφόσον εντοπιστούν κενά ή προδιάθεση για μαθησιακές δυσκολίες από την ειδική παιδαγωγό του ΤΥΠΕΤ, κ. Ελένη Παυλάκη, υπάρχει η δυνατότητα ειδικής παρέμβασης, στο ΤΥΠΕΤ, που θα προετοιμάσει τα παιδιά για την Α’ Δημοτικού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο ρόλος του ειδικού παιδαγωγού -μιας ειδικότητας που το ΤΥΠΕΤ παρέχει πρωτοπόρα στα μέλη του τα τελευταία χρόνια- είναι να διευκολύνει τη μαθησιακή διαδικασία και την κοινωνική ένταξη παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, να ενημερώνει και να συμβουλεύει τους γονείς σχετικά με τη φύση των δυσκολιών του παιδιού και να προτείνει τρόπους διαχείρισης.

Τα ραντεβού μπορούν να προγραμματιστούν από τον Μάρτιο 2022 έως και πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή.

Για τον προγραμματισμό ραντεβού καλείτε Τρίτη έως Παρασκευή 10:00 – 15:00 στο τηλέφωνο 2103349585 / δ:19585.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 424187 readPage -> done PID: 519260 addPage -> ok (readPageData: 1) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=995 START NOW