logo TYPET
GR | EN | FR

Ανακοίνωση Νο 3 της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής

Για τη διενέργεια αρχαιρεσιών με πανελλαδική ψηφοφορία για την

εκλογή νέου ΔΣ του ΤΥΠΕΤ και Εξελεγκτικής Επιτροπής

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής των αρχαιρεσιών ΤΥΠΕΤ

στην Αττική (Διαμέρισμα Α΄) και στην περιφέρεια (Διαμερίσματα Β’, Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ, Ζ’, Η’)

 

Συναδέλφισσες / -οι,

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων της ΚΕΕ σχετικά με την πανελλαδική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου & Εξελεγκτικής Επιτροπής στο Ταμείο Υγείας, σας ενημερώνουμε ότι:

Α. ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ (ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Α’)

Οι αρχαιρεσίες στην Αττική θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 22.11.2021 έως και την Παρασκευή 26.11.2021 και από ώρα 08:30 έως και 17:30, σε κατά τόπους εκλογικά τμήματα. Με νεότερη ανακοίνωση της ΚΕΕ θα γνωστοποιηθούν τα εκλογικά τμήματα και οι ημερομηνίες ψηφοφορίας σε αυτά.

Β. ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Β’, Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ, Ζ’, Η’)

Οι αρχαιρεσίες σε όλη την Περιφέρεια πανελλαδικά θα διεξαχθούν ΜΟΝΟ τη Δευτέρα 22.11.2021 και από 08:30 έως και 17:30.

Εξαίρεση αποτελούν:

  1. Το εκλογικό τμήμα Πατρών (225) στο οποίο η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 22.11.2021 και την Τρίτη 23.11.2021, από 08:30 έως και 17:30.

Διευκρινίζεται ότι, στα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα του Νομού Αχαΐας, τα οποία θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση της ΚΕΕ, η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί μόνο τη Δευτέρα 22.11.2021.

  1. Το εκλογικό τμήμα Θεσσαλονίκης (210), στο οποίο η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί την Τρίτη 23.11.2021 και την Τετάρτη 24.11.2021 από 08:30 έως και 17:30. Διευκρινίζεται ότι, στα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα του Νομού Θεσσαλονίκης, τα οποία θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση της ΚΕΕ, η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί μόνο τη Δευτέρα 22.11.2021.

Με νεότερη ανακοίνωση της ΚΕΕ θα γνωστοποιηθούν και τα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα της Περιφέρειας.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι όσοι ψηφοφόροι δεν ψηφίσουν στα οριζόμενα κατά τόπους εκλογικά τμήματα των Νομών Αχαΐας και Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 22.11.2021, θα μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου τους στα ανωτέρω δύο (2) εκλογικά τμήματα (Πάτρας 225 και Θεσσαλονίκης 210), κατόπιν συνεννόησης της Τοπικής Εφορευτικής Επιτροπής με την ΚΕΕ, προσκομίζοντας υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, με την οποία θα δηλώνουν ότι δεν έχουν ψηφίσει σε άλλο εκλογικό τμήμα και αποδεικνύοντας την ταυτοπροσωπία τους, αφού προηγουμένως ελεγχθεί από την αρμόδια Τοπική Εφορευτική ότι δεν ψήφισαν στο εκλογικό τμήμα που είχε καθορισθεί να ψηφίσουν με βάση τις καταστάσεις που θα διαθέτουν σύμφωνα με τα κατωτέρω αναφερόμενα.

Επισημαίνεται στις Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές των Νομών Αχαΐας και Θεσσαλονίκης  πως αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας της Δευτέρας 22.11.2021 θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβιβάσουν, με κάθε πρόσφορο τρόπο, αντίγραφα των Μηχανογραφημένων Καταστάσεων Συμμετεχόντων και των Καταστάσεων Ψηφισάντων στην ΚΕΕ και στις Εφορευτικές Επιτροπές των Εκλογικών Τμημάτων Πάτρας (225) και Θεσσαλονίκης (210).

Διευκρινίζεται πως δικαίωμα ψήφου στην πανελλαδική ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου ΔΣ του ΤΥΠΕΤ και Εξελεγκτικής Επιτροπής, σύμφωνα με το Καταστατικό του ΤΥΠΕΤ (άρθρο 4, παρ. Ι. εδ. 1, και παρ. ΙΙΙ), έχουν τα τακτικά μέλη του ΤΥΠΕΤ που είναι ενταγμένα στον Κανονισμό Εργασίας και ταυτόχρονα είναι μέλη ενός εκ των τριών Συλλόγων Εργαζομένων στην ΕΤΕ: ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ ή ΣΕΠΕΤΕ.

Παρατίθενται οι σχετικές διατάξεις του προαναφερόμενου άρθρου:

Ι. Τα μέλη του Ταμείου διακρίνονται σε τακτικά, έκτακτα, έμμεσα και επίτιμα.

  1. Τακτικά μέλη είναι:

     'Όλοι οι εν ενεργεία μόνιμοι (σύμφωνα με τον Οργανισμό Υπηρεσίας) υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας, οι εργαζόμενοι στον τομέα        καθαριότητας ολικής απασχόλησης με σύμβαση αορίστου χρόνου και οι φύλακες του Ν. 1339/83, που υπηρετούν στην Τράπεζα, σε οποιοδήποτε σημείο της Επικράτειας ή και εκτός, με την αναγκαία προϋπόθεση ότι είναι ταυτόχρονα και μέλη των Επαγγελματικών Σωματείων του χώρου της Τράπεζας:

    α) του Συλλόγου των Υπαλλήλων της ΕΤΕ

    β) του Συλλόγου Ταμειακών και Τεχνικών Υπαλλήλων της ΕΤΕ (πρώην Συλλόγου

        Εισπρακτόρων)

    γ) του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού της ΕΤΕ.

ΙΙΙ. Από τα παραπάνω μέλη, μόνο τα τακτικά έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται και το δικαίωμα να διοικούν το Ταμείο και να διαχειρίζονται την περιουσία του (πάντα με τους περιορισμούς και διακρίσεις, που ορίζει το Καταστατικό στο αντίστοιχο κεφάλαιο).

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                       

Θ. ΓΕΡΑΝΙΟΣ                        ΑΝΤ. ΛΙΤΟΥ

 

ΤΑ ΜΕΛΗ

Β. ΓΚΕΒΕΖΟΣ                ΕΥΘ. ΠΟΛΙΤΗΣ             ΙΩΑΝ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 904651 readPage -> done PID: 675747 addPage -> ok (readPageData: 1) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=962 START NOW