logo TYPET
GR | EN | FR

Με απόφαση της Διοίκησης οι κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ δεν θα λειτουργήσουν κι εφέτος γιατί ο κίνδυνος του Covid-19 παραμένει

Το καλοκαίρι του 2020 η Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ αποφάσισε να μην λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις για τα παιδιά των ασφαλισμένων μελών μας, με αποκλειστικό κριτήριο την ασφάλεια και την προστασία τους έναντι της επιθετικής διάθεσης ενός άγνωστου ιού για όλους την περίοδο εκείνη.

Η επιλογή αυτή, που κινήθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής του Ταμείου μας και των σχετικών εισηγήσεων της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, δικαιώθηκε στην πράξη, δεδομένου ότι όλα κύλησαν ομαλά χωρίς δυσάρεστες συνέπειες για τα παιδιά των ασφαλισμένων.

Το καλοκαίρι του 2021, με το ίδιο αίσθημα ευθύνης, η Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ αποφάσισε να μην λειτουργήσουν και πάλι οι κατασκηνώσεις, θεωρώντας ότι παρά την περισσότερη γνώση για την αντιμετώπιση της πανδημίας (φάρμακα, εμβόλια, εμπειρία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κλπ) οι κίνδυνοι δεν έχουν εκλείψει.

Αντίθετα, ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων καθώς και η μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα σήμερα έναντι του 2020, δεν μας επιτρέπουν ούτε εφησυχασμό ούτε χαλάρωση στα μέτρα αλλά και στη συνολικότερη λειτουργία μας.

Το κλίμα αισιοδοξίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας που συνοδεύει το σταδιακό άνοιγμα των κοινωνικών δραστηριοτήτων καθώς και όλα τα αυστηρά μέτρα προστασίας, οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας που ανακοινώνονται από τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας, δεν μπορούν να ελέγξουν τις ατομικές συμπεριφορές, ειδικότερα των παιδιών, και μάλιστα σε χώρους συνωστισμού όπως είναι οι κατασκηνώσεις.

Για τους λόγους αυτούς και δεδομένου ότι ο ιός παραμονεύει, η απόφαση της Διοίκησης του ΤΥΠΕΤ, όπως εκφράζεται και από τη χθεσινή σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να μην λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις κι εφέτος, είναι μια απόφαση ευθύνης ενός αυτοδιοικούμενου ασφαλιστικού φορέα υγείας και πρόνοιας, ο οποίος θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μελών του, των παιδιών μας και των οικογενειών μας.

Όπως ενεργοποιηθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά, παρέχοντας οδηγίες με όλα τα μέσα προστασίας στους ασφαλισμένους μας από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του Covid-19 στη χώρα μας, έτσι και τώρα για όλους εμάς στο ΤΥΠΕΤ, η αυξημένη υπευθυνότητα και η ευαισθησία στις αποφάσεις και στις επιλογές μας, ειδικότερα όταν αυτές αφορούν στα παιδιά μας, είναι μονόδρομος.

Λυπούμαστε γιατί δεν θα μπορέσουμε να υποδεχθούμε κι εφέτος τους μικρούς μας φίλους στις κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ που ετοιμάστηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ελπίζοντας σε καλύτερες και ασφαλείς συνθήκες.

Επειδή όμως δεν θέλουμε να ρισκάρουμε την πολύτιμη ζωή κανενός, σας καλούμε να κάνουμε μία ακόμα χρονιά υπομονή εκτιμώντας ότι αυτός ο εφιάλτης θα τελειώσει για όλους και ο επόμενος χρόνος θα βρει τα παιδιά μας και τις οικογένειές τους σε ασφαλείς συνθήκες για να χαρούν τις κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ και τις διακοπές τους.

 

                                                                                           Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 2741160 addPage -> ok (readPageData: 0) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=912