logo TYPET
GR | EN | FR

Ανακοίνωση ΤΥΠΕΤ

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

Από την έναρξη της πανδημίας, το ΤΥΠΕΤ -με αίσθημα πλήρους αφοσίωσης απέναντι στη φροντίδα της υγείας των ασφαλισμένων του- έχει αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης όλων  των νέων δεδομένων που προέκυψαν και συνεχίζουν να προκύπτουν. Με επαγγελματισμό, απόλυτη υπευθυνότητα και αυταπάρνηση, μέσα σε πρωτοφανώς δύσκολες συνθήκες, το ΤΥΠΕΤ έχει ανταποκριθεί με επιτυχία στον στόχο της θωράκισης έναντι του ιού και της αποτροπής διασποράς του τόσο εντός των δομών του όσο και εντός των εργασιακών χώρων της Εθνικής Τράπεζας.

Από τον Μάιο του 2020 έως τα μέσα Μαρτίου 2021 το ΤΥΠΕΤ έχει διενεργήσει 13.438 τεστ μοριακής ανίχνευσης Covid-19. Οι έλεγχοι αυτοί πραγματοποιούνται είτε εκτάκτως επί κρουσμάτων ή συμπτωμάτων είτε στο πλαίσιο της πρόληψης, ανάλογα με τα εκάστοτε επιδημιολογικά δεδομένα στις περιοχές όλης της χώρας. Ως αποτέλεσμα, σε συνεργασία με την αρμόδια Επιτροπή της Εθνικής Τράπεζας, το ΤΥΠΕΤ καθημερινά συμβάλλει τόσο στη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της ΕΤΕ όσο και στη μέγιστη προστασία της υγείας των εργαζομένων της, μετατρέποντας την Εθνική Τράπεζα σε πρότυπο παράδειγμα εργασίας σε όλη τη χώρα όσον αφορά στους προληπτικούς ελέγχους έναντι του Covid-19.

Αναφορικά με τις δομές του ΤΥΠΕΤ και τη λειτουργία τους, τα μέτρα πρόληψης (περιοριστικά μέτρα λειτουργίας, ελεγχόμενη είσοδος, διαλογή, περιοδικά προληπτικά τεστ στους εργαζόμενους, χρήση μέσων προστασίας και προβλεπόμενου ιματισμού, αερισμός κλειστών χώρων, τήρηση αποστάσεων και αποσυμφορήσεις χώρων εργασίας, απολυμάνσεις, διαρκείς θερμομετρήσεις κ.ά.) που τηρούνται ευλαβικά και με αυστηρότητα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που εισηγείται η αρμόδια Επιτροπή Λοιμώξεων, έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα τη μηδενική διασπορά εντός του συνόλου των δομών του, τόσο στο εργαζόμενο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του όσο και στους ασφαλισμένους.

Το ΤΥΠΕΤ διαβεβαιώνει πως στην περίπτωση που εργαζόμενος του τυχόν ανιχνευθεί θετικός στον κορωνοϊό τηρείται απόλυτα το προβλεπόμενο πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει: απομόνωση του ίδιου και των στενών επαφών του στο εργασιακό περιβάλλον, απολύμανση του χώρου, ιχνηλάτηση και ενημέρωση όλων των επαφών του καθώς και διενέργεια τεστ ανίχνευσης Covid-19 όπου κριθεί αναγκαίο.

Σημειώνεται, επίσης, πως το ΤΥΠΕΤ δεσμεύεται και προστατεύει απαρέγκλιτα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα υγείας, τόσο των ασφαλισμένων όσο και των εργαζομένων του.

Σε αυτή την τόσο κρίσιμη καμπή της πανδημίας, το ΤΥΠΕΤ συνεχίζει και θα συνεχίσει με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης της προστασίας της Υγείας για όλη την κοινότητα της Εθνικής Τράπεζας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 684104 readPage -> done PID: 685713 addPage -> ok (readPageData: 1) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=902 START NOW