logo TYPET
GR | EN | FR

Το ΤΥΠΕΤ δίπλα σε παιδιά και γονείς: Πρόγραμμα εκτίμησης μαθησιακής ετοιμότητας για παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στο Δημοτικό

Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, το Ταμείο Υγείας ανακοινώνει μια καινοτόμα δράση: Προσφέρει προληπτικά τη δυνατότητα έγκαιρης εκτίμησης μαθησιακής ετοιμότητας στα παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν τον Σεπτέμβριο στην Α΄ Δημοτικού.

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει:

1) στην ανίχνευση μαθησιακών κενών που προέκυψαν λόγω των κλειστών δομών  εκπαίδευσης και των νέων συνθηκών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

2) στον εντοπισμό στοιχείων δυσλεξικής συμπεριφοράς που επηρεάζουν τη διαδικασία εκμάθησης ανάγνωσης και γραφής.

Εφόσον εντοπιστούν κενά ή προδιάθεση για μαθησιακές δυσκολίες από την ειδική παιδαγωγό του ΤΥΠΕΤ, κ. Ελένη Παυλάκη, υπάρχει η δυνατότητα ειδικής παρέμβασης, στο Ταμείο Υγείας, που θα προετοιμάσει τα παιδιά για την Α’ Δημοτικού.

Ο ρόλος του ειδικού παιδαγωγού -μιας ειδικότητας που το ΤΥΠΕΤ ήδη παρέχει πρωτοπόρα στα μέλη του τα τελευταία χρόνια- είναι να διευκολύνει τη μαθησιακή διαδικασία και την κοινωνική ένταξη παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, να ενημερώνει και να συμβουλεύει τους γονείς σχετικά με τη φύση των δυσκολιών του παιδιού και να προτείνει τρόπους διαχείρισης.

Τα ραντεβού μπορούν να προγραμματιστούν από τον Μάρτιο 2021 έως και πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Για τον προγραμματισμό ραντεβού καλείτε κάθε Τετάρτη, 11:15-15:30, στο τηλέφωνο 2103349585/δ:19585.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 424187 readPage -> done PID: 424180 addPage -> ok (readPageData: 1) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=900 START NOW