logo TYPET
GR | EN | FR

Ο Εμβολιασμός του πληθυσμού της χώρας απέναντι στον Covid-19 περιλαμβάνει και τους ασφαλισμένους του ΤΥΠΕΤ

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας «Εμβολιασμός Covid-19», https://emvolio.gov.gr, ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2021 και θα περιλαμβάνει και τους ασφαλισμένους του ΤΥΠΕΤ, όπως και όλων των ασφαλιστικών φορέων της χώρας.

Ειδικότερα, η κεντρική διαχείριση και διανομή των εμβολίων θα γίνει από την Πολιτεία και όχι από τους επιμέρους ασφαλιστικούς οργανισμούς (ΕΟΠΥΥ, ΤΥΠΕΤ, κλπ), δεδομένου ότι ο σχεδιασμός και η διαδικασία του εμβολιασμού όλων των πολιτών είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Για την ομαλή εφαρμογή αυτής της διαδικασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, ακολουθούνται τα παρακάτω βήματα:

  • Σύμφωνα με τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, θα προκύψει από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης μία ενιαία λίστα δικαιούχων του εμβολίου. Οι δικαιούχοι αυτοί προ-κατανέμονται σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα που θα δημιουργήσει η Πολιτεία με βάση τη δηλωμένη φορολογική τους διεύθυνση και τα ραντεβού τους προ-κρατούνται σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Επομένως, όλα τα ραντεβού θα προκύψουν πριν ακόμα αρχίσει ο εμβολιασμός και θα οριστικοποιούνται με την επιβεβαίωση του δικαιούχου.
  • Ο πολίτης, εφόσον είναι εγγεγραμμένος στο Σύστημα της Άυλης Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ, λαμβάνει αυτόματα ένα sms ή/και email με το προκαθορισμένο σημείο ραντεβού, σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Μαζί με τις πληροφορίες του ραντεβού λαμβάνει ειδικό κωδικό επαλήθευσης και σχετικό link, στο οποίο μπορεί να επιβεβαιώσει και να οριστικοποιήσει το ραντεβού του.
  • Οι πολίτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού διαδικτυακά, εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους σε σχετική πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί από την Πολιτεία και το σύστημα θα τους ενημερώνει αυτόματα αν ανήκουν στις ομάδες που εμβολιάζονται τη δεδομένη χρονική στιγμή. Εφόσον ανήκουν στις ομάδες προτεραιότητας, μπορούν να κλείσουν το ραντεβού εισάγοντας τους κωδικούς taxisnet.
  • Επιπλέον, όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας μπορούν να επικοινωνούν με τηλεφωνικό κέντρο που θα ορίσει η Πολιτεία και, δίνοντας τον ΑΜΚΑ τους και τα ταυτοποιητικά τους στοιχεία, να ενημερώνονται για το πότε είναι προγραμματισμένο να εμβολιαστούν.
  • Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να κλείνουν ραντεβού σε φαρμακείο ή σε ΚΕΠ όταν η δυνατότητα αυτή γίνει διαθέσιμη.

Περισσότερες και επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό απέναντι στον Covid-19, λαμβάνετε από την πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας, https://emvolio.gov.gr.

Το ΤΥΠΕΤ εντάσσεται και στην Άυλη Συνταγογράφηση της ΗΔΙΚΑ

Με αφορμή τον προγραμματισμό του εμβολιασμού έναντι του Covid-19, ενημερώνονται τα ασφαλισμένα μέλη του ΤΥΠΕΤ ότι έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στην «Άυλη Συνταγογράφηση» της ΗΔΙΚΑ, για την ενεργοποίηση της σχετικής διαδικασίας.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση εγγραφής στην άυλη συνταγογράφηση είναι https://ehealth.gov.gr/p-rv/p.

Εκτός από τον προγραμματισμό του εμβολιασμού έναντι του Covid-19, μέσω του Συστήματος της Άυλης Συνταγογράφησης οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν αυτόματα τα στοιχεία των συνταγών (barcode) των φαρμάκων τους με μήνυμα (sms) ή/και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στο κινητό τους, χωρίς πια να απαιτείται η εκτύπωση της συνταγής σε χαρτί.

Ενεργοποίηση

Σχετικά με την ενεργοποίηση της Άυλης Συνταγογράφησης πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

  • Γίνεται μόνο μία φορά και ισχύει για πάντα.
  • Για την ενεργοποίηση της Άυλης Συνταγογράφησης, χρειάζονται τρία (3) πράγματα: (i) οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet, (ii) ο ΑΜΚΑ του άμεσου μέλους ή/και των εξαρτώμενων μελών, (iii) κινητό τηλέφωνο ή/και πρόσβαση σε email, όπου αποστέλλονται κωδικοί επιβεβαίωσης πριν την ενεργοποίηση.
  • Απαραίτητη είναι η ενημέρωση των στοιχείων της διεύθυνσης κατοικίας και των λοιπών προσωπικών στοιχείων, στην ενότητα «Ατομικά Στοιχεία».

Εκτέλεση άυλης συνταγής φαρμάκων

  • Η εκτέλεση της άυλης συνταγής γίνεται με την επίδειξη του αριθμού (barcode) που έχει σταλεί από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης με sms ή/και με email.
  • Για την εκτέλεση της συνταγής από το φαρμακείο επιλογής, αρκεί η γνωστοποίηση στον φαρμακοποιό του αριθμού (barcode) που αποστέλλεται στο κινητό ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
  • Κάθε φορά που συνταγογραφείται ένα φάρμακο, καθώς και κάθε φορά που θα εκτελείται μία συνταγή, αποστέλλεται απευθείας στον ασφαλισμένο ενημερωτικό SMS ή/και email για την επιτυχή εκτέλεσή της.
  • Εάν χαθεί το sms ή/και το email ο φαρμακοποιός μπορεί να εντοπίσει τη συνταγή με τον ΑΜΚΑ του μέλους. Μετά την εύρεση και την επιλογή της συνταγής από τον φαρμακοποιό, το σύστημα αποστέλλει άμεσα sms ή/και email στο μέλος για την επιβεβαίωση της παρουσίας του, το οποίο γνωστοποιείται στον φαρμακοποιό για την εκτέλεση της συνταγής.

Η άυλη συνταγογράφηση δεν υποκαθιστά την ιατρική πράξη και τα απαραίτητα ιατρικά πρωτόκολλα. Οι θεράποντες ιατροί έχουν τη γνώση και είναι υπεύθυνοι για τη διάγνωση και την όποια ανάγκη για συνταγογράφηση των φαρμάκων.

Για τον προγραμματισμό ιατρικών επισκέψεων και πράξεων, τα μέλη εξυπηρετούνται είτε μέσω της πλατφόρμας «Ηλεκτρονικά Ραντεβού» του ΤΥΠΕΤ (https://appointments.typet.gr) είτε μέσω του Γραφείου Βοήθειας & Πληροφόρησης (HelpDesk), τ: 210 3348000 / δ:18000. Διευκρινίζεται ότι η πλατφόρμα των Ραντεβού που βρίσκεται στο Σύστημα της Άυλης Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους ασφαλισμένους του ΤΥΠΕΤ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 3614373 readPage -> done PID: 3614356 addPage -> ok (readPageData: 1) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=825 START NOW