logo TYPET
GR | EN | FR

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Αντιγριπικός Εμβολιασμός - Οδηγίες για τον εμβολιασμό σε ασφαλισμένους ΚΑΤΩ των 60 ετών

Σας ενημερώνουμε ότι όπως διαπιστώθηκε, κατά τη διαδικασία της εξ αποστάσεως συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου, η ΗΔΙΚΑ απαιτεί την ύπαρξη ιατρικής γνωμάτευσης για να επιτρέψει τη χορήγηση εμβολίου σε ασφαλισμένους ηλικίας κάτω των 60 ετών.

Δεν κατανοούμε τους λόγους αυτής της ηλικιακής διάκρισης, δεδομένου ότι η επιστημονική κοινότητα των ειδικών (Λοιμωξιολόγοι – Επιδημιολόγοι, κλπ) συνιστούν τον εμβολιασμό σε όλο τον πληθυσμό. Παρ’ όλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε την προαναφερόμενη διαδικασία της ΗΔΙΚΑ.

Για τον λόγο αυτό σας γνωρίζουμε τα εξής:

  • Οι ασφαλισμένοι κάτω των 60 ετών που έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στις δομές του ΤΥΠΕΤ για να εμβολιαστούν, δεν απαιτείται να έχουν ιατρική γνωμάτευση. Το ΤΥΠΕΤ έχει τη δυνατότητα να χορηγήσει στις δικές του δομές αντιγριπικό εμβόλιο σε όσους το επιθυμούν, χωρίς προϋποθέσεις ηλικίας.
  • Οι ασφαλισμένοι κάτω των 60 ετών που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στις δομές του ΤΥΠΕΤ (ασφαλισμένοι Περιφέρειας, εκτός Αττικής & Θεσσαλονίκης) θα πρέπει να επισκεφθούν τους ιατρούς σε τοπικό επίπεδο για τη χορήγηση της γνωμάτευσης που απαιτείται, ώστε να συνταγογραφηθεί το εμβόλιό τους από τις υπηρεσίες του ΤΥΠΕΤ, σύμφωνα με τη διαδικασία διενέργειας του αντιγριπικού εμβολιασμού που έχει ήδη ανακοινωθεί για όλους.

Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στο πλαίσιο των οδηγιών που είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε, εξαντλώντας όμως τις δικές μας καταστατικές και οργανωτικές δυνατότητες και αυτό κάνουμε πράξη.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 3109898 readPage -> done PID: 2997938 addPage -> ok (readPageData: 1) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=806 START NOW