logo TYPET
GR | EN | FR

Covid-19: Μοριακός Έλεγχος για τους εργαζόμενους με πρωτοβουλία Εθνικής Τράπεζας & ΤΥΠΕΤ

Η πανδημία του Covid-19 ήταν και εξακολουθεί να παραμένει η σημαντικότερη δοκιμασία της ανθρωπότητας στον αιώνα που ζούμε.

Στη χώρα μας, η πρώτη φάση αντιμετωπίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γεγονός που δημιουργεί σε όλους μας συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια, αλλά ταυτόχρονα και αυξημένη ευθύνη να αντιμετωπίσουμε το ίδιο αποτελεσματικά τους κινδύνους που εξακολουθούν να υπάρχουν.

Στον χώρο μας, η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και το ΤΥΠΕΤ, με βάση την επιτυχημένη διαχείριση την κρίσιμη περίοδο που προηγήθηκε, αποφάσισαν να υλοποιήσουν μία νέα σημαντική πρωτοβουλία, το κόστος της οποίας ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Εθνική Τράπεζα.

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά στην πραγματοποίηση τεστ μοριακού ελέγχου για Covid-19 στο προσωπικό της Τράπεζας, με στόχο την προληπτική διάγνωση και την προστασία των εργαζομένων, των οικογενειών τους, του κοινωνικού περιβάλλοντος και των πελατών.

Για τον σκοπό αυτό, το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΤΥΠΕΤ, παρέλαβε και εγκατέστησε ειδικό αναλυτή με δυνατότητα μοριακού ελέγχου με PCR για τον Covid-19. Η δυνατότητα του αναλυτή είναι > 200 δειγμάτων ημερησίως, γεγονός που θα επιτρέψει τον συνολικό έλεγχο του προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας, σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν δύο κέντρα δειγματοληψίας, το πρώτο στη Γενική Κλινική Υγείας Μέλαθρον και το δεύτερο στη δομή του ΤΥΠΕΤ στη Θεσσαλονίκη. Τα δύο αυτά κέντρα καλύπτουν περίπου το 70-75% των εργαζομένων, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό θα καλυφθεί από κινητές μονάδες και από συνεργασίες με άλλα διαγνωστικά κέντρα (δειγματοληψία και αποστολή προς ανάλυση των δειγμάτων στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο της Αθήνας).

Η πραγματοποίηση των ελέγχων θα αρχίσει από τις περιοχές της χώρας που εμφανίζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, οι οποίες εκ των πραγμάτων έχουν προτεραιότητα.

Ταυτόχρονα, η εξέλιξη της πανδημίας θα παρακολουθείται συστηματικά, τόσο στις περιοχές αυτές, όσο και σε άλλες που θα χρήζουν αυξημένης προσοχής και το πρόγραμμα των ελέγχων θα διαμορφώνεται ανάλογα τροποποιούμενο, όπου χρειάζεται.

Επίσης, δεδομένης της αυξημένης κινητικότητας, λόγω της τουριστικής περιόδου, εντός του Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν κατά προτεραιότητα, έλεγχοι στα τρία μεγαλύτερα νησιά της χώρας και στη συνέχεια οι έλεγχοι θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, με κριτήρια εκτίμησης είτε του αυξημένου κινδύνου κατά περιοχή είτε των διαπιστωμένων κρουσμάτων.

Ο έλεγχος του προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας, πέραν της ουσιαστικής παρέμβασης που αφορά στην προστασία των ασφαλισμένων συναδέλφων και στην εύρυθμη λειτουργία της Τράπεζας, έχει και τον χαρακτήρα της ψυχολογικής υποστήριξης των εργαζομένων.

Η αόρατη απειλή του Covid-19 για τις ζωές των ανθρώπων είναι παρούσα σε κάθε μας βήμα στη νέα καθημερινότητα και θα παραμείνει για μεγάλο ακόμα χρονικό διάστημα, όπως όλα δείχνουν.

Γι’ αυτό χρειάζεται να συνεχίσουμε, με ενότητα και πειθαρχία στα ενδεικνυόμενα μέτρα προφύλαξης, με τη βεβαιότητα ότι η κοινή μας προσπάθεια, Εθνικής Τράπεζας & ΤΥΠΕΤ και σε ότι αφορά στην πρωτοβουλία του μοριακού ελέγχου, θα είναι και στη συνέχεια το ίδιο αποτελεσματική, για τους εργαζόμενους και το ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον.

Η ατομική ευθύνη όλων μας, με γνώμονα τη φροντίδα και την αλληλεγγύη στον διπλανό μας, αλλά και στον εαυτό μας, θα διευκολύνει τη συλλογική μας προσπάθεια και θα μας φέρει πιο κοντά στη νίκη ενάντια σε αυτή τη θανατηφόρα επιδημία της γενιάς μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 2996564 readPage -> done PID: 2917544 addPage -> ok (readPageData: 1) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=787 START NOW