logo TYPET
GR | EN | FR

Covid-19 - Οι οδηγίες εξακολουθούν να ισχύουν, προστατεύουμε την υγεία όλων μας. Διευκολύνουμε την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνεχίζουμε

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, με την έγκαιρη λήψη όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας των ασφαλισμένων και των εργαζομένων του ΤΥΠΕΤ, ανέδειξε τον ασφαλιστικό μας φορέα σε πρότυπο αναφοράς, γεγονός για το οποίο είμαστε όλοι υπερήφανοι.

Η Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ, στο πλαίσιο των πολιτικών αποφάσεων που έλαβε, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες της Επιτροπής Λοιμώξεων, η οποία λειτούργησε άμεσα και πριν από τις οδηγίες της Πολιτείας, αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανη γιατί τα καταφέραμε όλοι μαζί, επιδεικνύοντας ατομική και συλλογική ευθύνη.

Όμως, αυτή η επιτυχής μέχρι σήμερα προσπάθεια, δεν πρέπει να διαμορφώσει κλίμα εφησυχασμού σε κανέναν, γιατί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών της Πολιτείας και των επιστημόνων του ΤΥΠΕΤ, τίποτε δεν τελείωσε ακόμα.

Αντίθετα, η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, με τα μέτρα προφύλαξης και ασφάλειας που πήραμε σε όλες τις δομές του ΤΥΠΕΤ, δημιουργεί νέες ευθύνες και την υποχρέωση σε όλους μας να συνεχίσουμε το ίδιο αποτελεσματικά.

Στην κατεύθυνση αυτή και με δεδομένη την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που γίνεται πάντως στη σωστή χρονική στιγμή, προκειμένου να επανέλθει η κοινωνική και οικονομική ζωή όλων μας σε μία νέα κανονικότητα, τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης από τον Covid-19, δεν αλλάζουν.

Οι οδηγίες προς όλους παραμένουν ίδιες.

Μπορείτε να θυμηθείτε τις οδηγίες αυτές, ανατρέχοντας στην ανακοίνωση της Διοίκησης του ΤΥΠΕΤ, με θέμα «Επαναλειτουργία των δομών του ΤΥΠΕΤ» και ημερομηνία δημοσίευσης στον ιστότοπο του Ταμείου Υγείας (typet.gr) τις 11 Μαΐου 2020.

Αυτή είναι η απόφαση-σύσταση της Επιτροπής Λοιμώξεων του ΤΥΠΕΤ, την οποία η Διοίκηση υιοθετεί και καλεί όλους τους ασφαλισμένους, αλλά και τους εργαζόμενους του Ταμείου Υγείας, να την εφαρμόσουν με ευλάβεια και πολύ σχολαστικά.

Ως εκ τούτου, ισχύουν στο σύνολό τους όλες οι οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης που δόθηκαν από την Γενική Διεύθυνση του ΤΥΠΕΤ, στις 9 Μαΐου 2020, γενικά προς όλους τους ασφαλισμένους και τους εργαζόμενους του Ταμείου Υγείας, αλλά και ειδικά στις επιμέρους δομές του ΤΥΠΕΤ, με οδηγίες ανά δομή.

Στο σημείο αυτό όμως, θέλουμε να αναφερθούμε σε μία καινοτομία που εγκαινιάστηκε για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και ξεκίνησε να λειτουργεί πριν λίγες ημέρες.

Η Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ αποφάσισε τη δημιουργία ειδικού Γραφείου Βοήθειας και Πληροφόρησης (Help Desk), με στόχο την καλύτερη δυνατή και κυρίως την αμεσότερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων σε τακτικά ή έκτακτα θέματα υγείας που τους αφορούν, καθώς και σε θέματα διοικητικών διαδικασιών που απαιτούνται και για τα οποία έχουν ανάγκη ενημέρωσης.

Η πρωτοβουλία αυτή, που έχει σκοπό να καλύψει υπαρκτές ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας του Covid-19 και να δώσει παράλληλα λύσεις και σε πάγιες ανάγκες των ασφαλισμένων,  προκειμένου να διευκολυνθούν στην αντιμετώπιση των θεμάτων που τους απασχολούν, χωρίς τη φυσική τους παρουσία στις δομές των υπηρεσιών του ΤΥΠΕΤ, αγκαλιάστηκε ήδη με ιδιαίτερη θέρμη και αποδοχή από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας του ειδικού Γραφείου και θα συνεχιστεί.

Από την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 επαναλειτουργεί το Περιφερειακό Πολυοδοντιατρείο, στον 5ο όροφο του κτηρίου της οδού Σοφοκλέους 15.

Μέσω του Γραφείου Βοήθειας & Υποστήριξης (Help Desk), τηλέφωνο επικοινωνίας 210 3348000 - δ:18000, οι ασφαλισμένοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού για οδοντιατρικές πράξεις, όπως και για ιατρικές επισκέψεις.

Όλες οι λεπτομέρειες λειτουργίας του Γραφείου Βοήθειας & Υποστήριξης (Help Desk) αναφέρονται στην ανακοίνωση της Διοίκησης του ΤΥΠΕΤ, με ημερομηνία δημοσίευσης στον ιστότοπο του Ταμείου Υγείας (typet.gr) τις 21 Μαΐου 2020.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών του ΤΥΠΕΤ, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και πρέπει να βαδίσουμε με ασφάλεια, όσο κι αν κάτι τέτοιο μοιάζει μετά από τόσο καιρό δύσκολο και στενάχωρο.

Σκεφτείτε ότι το μείζον επίτευγμα αυτής της προσπάθειας είναι η υγεία όλων μας, που καταφέραμε να διατηρήσουμε, αντιμετωπίζοντας το πρώτο κύμα της επίθεσης του κορωνοϊού και πιστεύουμε ότι το τίμημα των όποιων δυσκολιών και στην επόμενη φάση, αξίζει πραγματικά τον κόπο.

Με τη συνέπεια και την ατομική και συλλογική ευθύνη όλων μας, κερδίζουμε τον χρόνο που είναι αναγκαίος, μέχρι να δοθεί το πράσινο φως της ελπίδας από την επιστημονική κοινότητα, με την ανακάλυψη αποτελεσματικής θεραπευτικής αγωγής για την καταπολέμηση του Covid-19 και ενός εμβολίου που θα λειτουργεί προληπτικά και με ασφάλεια.

Μέχρι τότε όμως, προσέχουμε, τηρούμε όλες τις οδηγίες των ειδικών και μένουμε ασφαλείς, επενδύοντας με την υπεύθυνη στάση μας στο μέλλον και στην ασφαλή επάνοδο στην κοινωνική ζωή και στις διαπροσωπικές σχέσεις των συναισθημάτων και της καθημερινότητας που θέλουμε.

Η Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ σας ευχαριστεί όλους για την προσπάθειά σας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και θέλει να δηλώσει στους ασφαλισμένους μας αλλά και στον καθένα και στην κάθε μία από εσάς, ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και λοιπούς εργαζόμενους στο ΤΥΠΕΤ ότι αισθάνεται υπερήφανη για όσα καταφέραμε μέχρι σήμερα όλοι μαζί, γεγονός που μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 3219977 readPage -> done PID: 3206268 addPage -> ok (readPageData: 1) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=777 START NOW