logo TYPET
GR | EN | FR

Covid-19: Ψυχοκοινωνική αρωγή μελών ΤΥΠΕΤ

Το Ταμείο μας, πάντα πρωτοπόρο σε κοινωνικές δράσεις, προχωρά στη δημιουργία γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τα άτομα τα οποία αδυνατούν να διαχειριστούν ψυχολογικά τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στη ζωή όλων μας και τις σημαντικές αλλαγές που έχει επιφέρει η κατάσταση αυτή στην καθημερινότητά μας.

Η λειτουργία της γραμμής ανάγκης ξεκινάει την Μ. Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020.

Ασφαλισμένα μέλη κάθε ηλικίας, τα οποία νιώθουν άγχος, θλίψη, θυμό, πανικό, ανασφάλεια, άτομα που παρουσιάζουν ψυχικά νοσήματα, σοβαρά οργανικά προβλήματα, γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες και τέλος όσοι βιώνουν έντονες ενδοοικογενειακές καταστάσεις που οφείλονται στα μέτρα της κατ’ οίκον υποχρεωτικής παραμονής, μπορούν να απευθύνονται στο πλαίσιο του «Μένουμε Σπίτι» στην τηλεφωνική γραμμή, στην οποία απαντούν θεραπευτές ψυχικής υγείας του ΤΥΠΕΤ.

Στόχος μας είναι η τηλεφωνική συμβουλευτική υποστήριξη των μελών μας και η παραπομπή όπου κρίνεται απαραίτητο, σε υπηρεσίες οι οποίες είναι κατ’ εξοχήν αρμόδιες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, προκειμένου τα μέλη μας να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυσκολίες της σημερινής κατάστασης και να βγουν νικητές μέσα από τη δοκιμασία την οποία υφίστανται.

Ευνόητο είναι ότι, η συμβουλευτική υποστήριξη των μελών μας, διέπεται από το απόρρητο στην επικοινωνία και στην εμπιστευτικότητα, βάσει της δεοντολογίας του επαγγελματικού απορρήτου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων - GDPR).

Η χρήση της γραμμής στήριξης γίνεται χωρίς καταγραφή, ανώνυμα με την επίκληση ΤΥΠΕΤ 011.

Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι θεραπευτές ψυχικής υγείας, ιατροί του ΤΥΠΕΤ, θα απαντούν σε συγκεκριμένα ερωτήματα και απορίες των μελών μας που αφορούν σε:

  • Διαχείριση του στρες και αντιμετώπιση δυσάρεστων συναισθημάτων.
  • Αντιμετώπιση - συμπαράσταση ατόμων του οικείου περιβάλλοντος, που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα του Covid-19 ή νοσούν και παραμένουν στο σπίτι.
  • Ενημέρωση των παιδιών της οικογένειας και απαντήσεις στα ερωτήματά τους για τον Covid-19, που επιβάλλει την παραμονή στο σπίτι, σύμφωνα με τα μέτρα της πολιτείας.
  • Αντιμετώπιση των συνθηκών ζωής μακριά από την εργασία (καραντίνα) ή στον χώρο εργασίας, κατά τη διάρκεια ισχύος των ειδικών μέτρων που έχουν ληφθεί.
  • Ατομική προστασία και προστασία της οικογένειας λόγω της συναισθηματικής πίεσης και του άγχους που προέρχονται είτε απόφόβο για τον Covid-19, είτε από ενδεχόμενη νόσηση μέλους της οικογένειας.
  • Οποιοδήποτε άλλο θέμα προσωπικό, οικογενειακό, εργασιακό, που σχετίζεται με τη διαχείριση της υφιστάμενης κατάστασης.

Τηλεφωνική γραμμή ανάγκης: 210 334 8000 (δ: 18000).

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή, 08:00 - 20:00.

E-mail: pronoia@typet.groupnbg.com

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 2917541 readPage -> done PID: 2917539 addPage -> ok (readPageData: 1) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=768 START NOW