logo TYPET
GR | EN | FR

Εργαστήριο Ιατρικών Απεικονίσεων του "Υγείας Μέλαθρον"

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΡΟΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΟΜΩΝ ΤΥΠΕΤ

Το Εργαστήριο Ιατρικών Απεικονίσεων λειτουργεί στο ισόγειο της κλινικής «Υγείας Μέλαθρον» επί της οδού Θερειανού 4-6.

Σημειώνεται ότι σε διαφορετικό χώρο παραπλεύρως λειτουργεί και ο Χώρος Υποδοχής Ασθενών (ΧΥΑ) διασφαλίζοντας την ασφαλή και άμεση παραπομπή ασθενών οι οποίοι χρήζουν άμεσης ή επείγουσας ιατρικής απεικόνισης, βάσει ιατρικής παραπομπής ιατρού του «Υγείας Μέλαθρον».

Στο εν λόγω Εργαστήριο διενεργούνται καθημερινά ακτινογραφίες, υπερηχογραφήματα, έγχρωμα υπερηχογραφήματα (triplex, doppler), μέτρηση οστικής πυκνότητας, οδοντιατρικές απεικονίσεις, ψηφιακές μαστογραφίες, αξονικές τομογραφίες, παρακεντήσεις θυρεοειδούς καθώς και επεμβατική ακτινολογία από ιατρούς ακτινολόγους.

Δεδομένης της έντονης ζήτησης υπερηχογραφημάτων, triplex και αξονικών τομογραφιών η λίστα αναμονής των ασθενών για τις εν λόγω εξετάσεις είναι μεγάλη. Για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υψηλής ζήτησης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με σκοπό την ενίσχυση του ιατρικού δυναμικού του Εργαστηρίου Ιατρικών Απεικονίσεων του «Υγείας Μέλαθρον», της οποίας η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, η Διοίκηση έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για την προτεραιότητα εξυπηρέτησης των ασθενών με άμεση ή επείγουσα ανάγκη διενέργειας αυτών των εξετάσεων. Επιπρόσθετα, ενεργοποίησε για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τη συνεργασία με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, χωρίς τη συμμετοχή του ασφαλισμένου-μέλους.

Ειδικότερα, διευκρινίζονται τα εξής:

Εργαστήριο Ιατρικών Απεικονίσεων «Υγείας Μέλαθρον»

Στην παρούσα φάση, δεν διαταράσσεται η ροή των ασφαλισμένων για προγραμματισμό εξετάσεων στο «Υγείας Μέλαθρον» οι οποίοι χρήζουν τις εξής εξετάσεις:

Ακτινογραφίες, Ψηφιακή Μαστογραφία, Οστική Πυκνότητα και οδοντιατρικές απεικονίσεις, οι οποίες διενεργούνται από τους Τεχνολόγους του Εργαστηρίου Ιατρικών Απεικονίσεων και γνωματεύονται εν συνεχεία από ιατρούς ακτινολόγους. Οι εξετάσεις αυτές διενεργούνται κανονικά στην Κλινική σε όλες τις βάρδιες, πρωινή, απογευματινή.

Επίσης, δεν διαταράσσεται η ροή για τους ογκολογικούς και αιματολογικούς εξωτερικούς ασθενείς του ΤΥΠΕΤ, οι οποίοι παρακολουθούνται από το Ογκολογικό ή/και το Αιματολογικό Τμήμα της Κλινικής και χρήζουν επείγουσας εξέτασης. Οι εν λόγω εξωτερικοί ασθενείς εξετάζονται από το Τμήμα Ιατρικών Απεικονίσεων της Κλινικής με συνεννόηση του θεράποντα ιατρού με τον ακτινολόγο ιατρό.

Προγραμματισμός εξετάσεων ιατρικής απεικόνισης: υπερηχογραφημάτων, triplex, αξονικών τομογραφιών στην κλινική «Υγείας Μέλαθρον»

Οι ασφαλισμένοι πρέπει να επικοινωνούν με το CALL CENTER, για τον προγραμματισμό των πιο πάνω εξετάσεων.

Σημειώνονται τα εξής:
1. Οι ιατροί των εξωτερικών ιατρείων του ΤΥΠΕΤ έχουν λάβει από τη Διοίκηση του Ταμείου Υγείας σχετικές οδηγίες, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την καθοδήγησή τους βάσει ιατρικής αξιολόγησης.
2. Επίσης, οι εργαζόμενοι του CALL CENTER έχουν λάβει σχετικές κατευθυντήριες οδηγίες.

Σημειώνεται ότι οι ασφαλισμένοι οι οποίοι προγραμματίζονται σε μακρινό χρονικά ραντεβού, όπως κατά το πλείστον είθισται στην παρούσα φάση, παραπέμπονται μέσω της Υποδιεύθυνσης Δαπανών Νοσοκομειακής Περίθαλψης του Τομέα Συναλλαγών, Ελέγχου Δαπανών και Αποζημιώσεων Φροντίδας, σε συμβεβλημένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο για διενέργεια της εξέτασης ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ.

Η Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες της για την κατανόησή σας μέχρι την αποκατάσταση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, της εύρυθμης λειτουργίας του Εργαστηρίου Ιατρικών Απεικονίσεων της κλινικής «Υγείας Μέλαθρον».

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται στους ασφαλισμένους του ΤΥΠΕΤ η σπουδαιότητα της ακύρωσης των προγραμματισμένων ραντεβού τους, σε περίπτωση κατά την οποία δεν δύνανται να προσέλθουν σε αυτά. Η ως άνω αποδέσμευση είναι σημαντική για το σύνολο των ιατρικών ραντεβού, επειδή αφενός τα εν λόγω ραντεβού αξιοποιούνται από ασθενείς οι οποίοι χρήζουν ανάγκης, αφετέρου η λίστα αναμονής ιατρικών εξετάσεων στα εξωτερικά ιατρεία του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας μειώνεται.

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 424180 readPage -> done PID: 297731 addPage -> ok (readPageData: 1) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=646 START NOW