logo TYPET
GR | EN | FR

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας του Ανοικτού Δημόσιου Διαγωνισμού Προσλήψεων Τ.Υ.Π.Ε.Τ. και την προσωρινή εξαγωγή των αποτελεσμάτων αυτού, την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015, δεδομένου ότι η οριστική κατάταξη των επιτυχόντων θα προκύψει μετά από την ταυτοποίηση των δηλωθέντων στοιχείων με τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά, προέκυψαν απορίες και ερωτήματα συμμετεχόντων, εξ αιτίας των οποίων δημοσιεύονται οι ακόλουθες διευκρινίσεις.

Το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. ως αυτοδιοικούμενος και αυτοδιαχειριζόμενος φορέας υγείας, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), εκ του νόμου και του Καταστατικού του, διοικείται από εικοσιπενταμελές Δ. Σ., το οποίο εκλέγεται από το σύνολο των τακτικών μελών του Ταμείου Υγείας, στο πλαίσιο της τυπικής και ουσιαστικής αυτοτέλειας και οργάνωσης που εμφανίζουν γενικώς τα αλληλοβοηθητικά σωματεία. Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο, ως προς τα διοικητικά πεπραγμένα, αναφέρεται στη Γενική Συνέλευση των μελών του.

Το Δ.Σ. του Τ.Υ.Π.Ε.Τ., ως το μόνο αρμόδιο Όργανο για τη λήψη παρόμοιων αποφάσεων, προκήρυξε Ανοικτό Δημόσιο Διαγωνισμό για την κάλυψη τριάντα (30) θέσεων διοικητικών υπαλλήλων, ο οποίος δεν διέπεται από τις διατάξεις των Διαγωνισμών Προσλήψεων του Δημοσίου, λόγω της νομικής μορφής του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού προσδιόρισε τα προσόντα που απαιτούντο για την κάλυψη των ανωτέρω θέσεων εργασίας, έθεσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής στον Διαγωνισμό, αλλά και όρισε ρητώς τους συντελεστές βαρύτητας που είχαν σε κάθε κατηγορία το πτυχίο/απολυτήριο, οι ξένες γλώσσες, οι πιστοποιήσεις και η προϋπηρεσία, όπου απαιτείτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως πιστοποίηση ορίζεται ο τίτλος απόκτησης γνώσης ή δεξιότητας σε συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, μετά από κύκλο σπουδών και κατόπιν γραπτής δοκιμασίας.

Όσον αφορά στις Επαγγελματικές Πιστοποιήσεις, η γνώση στη χρήση Η/Υ (π.χ. E.C.D.L.) οριζόταν ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των υποψηφίων στον Ανοικτό Δημόσιο Διαγωνισμό Προσλήψεων, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι δεν θα είχε νόημα η μοριοδότηση της συγκεκριμένης γνώσης, καθώς αυτή θα ήταν ίδια για όλους.

Ειδικά για τη Δ΄ κατηγορία διευκρινίζεται ότι επιπλέον μοριοδότηση λάμβαναν οι Επαγγελματικές πιστοποιήσεις εξειδικευμένης επιμόρφωσης σε Διοικητικές και Οικονομικές υπηρεσίες, γνώση Η/Υ (δεξιότητες Η/Υ – πληροφορικής, πέραν της απλής γνώσης χρήσης), κ.λ.π.

Τέλος, αναφέρεται ότι η μοριοδότηση και η κατάταξη ανά κατηγορία, έγιναν τελείως αυτοματοποιημένα με αλγόριθμο πνευματικής ιδιοκτησίας του Τ.Υ.Π.Ε.Τ., βάσει των δεδομένων που καταχώρησαν οι ίδιοι οι αιτούντες, προκειμένου να διασφαλιστεί μία ορθή, δίκαιη και αδιάβλητη διαδικασία.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 3285115 readPage -> done PID: 3285113 addPage -> ok (readPageData: 1) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=350 START NOW