logo TYPET
GR | EN | FR

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΛΩΝ Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Κανονισμού Ασφάλισης & Παροχών Τ.Υ.Π.Ε.Τ., τα μέλη έχουν υποχρέωση να γνωστοποιούν εγγράφως στο Ταμείο Υγείας και εντός δύο (2) μηνών, κάθε μεταβολή της οικογενειακής τους κατάστασης η οποία έχει οποιαδήποτε συνέπεια για το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάθε ασφαλισμένος που έχει οποιαδήποτε μεταβολή στην οικογενειακή του κατάσταση (π.χ. γάμος, απόκτηση τέκνων, ενηλικίωση τέκνων, ανάληψη εργασίας τέκνων, στράτευση τέκνων, ανάληψη ή διακοπή εργασίας τέκνων ή συζύγων, θάνατος, κ.λ.π.), υποχρεούται να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα από τα οποία προκύπτει η οποιαδήποτε μεταβολή εντός δύο (2) μηνών είτε αυτοπροσώπως είτε ταχυδρομικώς είτε ηλεκτρονικά.

Σε περίπτωση μη προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών εντός του συγκεκριμένου χρονικού ορίου, το καταβαλλόμενο ασφάλιστρο θα αυξάνεται αυτόματα και χωρίς πρόσθετη ενημέρωση του αμέσου μέλους στην αμέσως επόμενη κατηγορία, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 6 (ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΛΩΝ) του Κανονισμού Ασφάλισης & Παροχών Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Στις περιπτώσεις που το ασφαλισμένο μέλος προσκομίζει τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου των δύο (2) μηνών, και προκύπτει αλλαγή του ασφαλίστρου στην προγενέστερη κατάσταση, τότε αυτό θα γίνεται από τον αμέσως επόμενο μήνα. Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι δυνατή η επιστροφή καταβληθέντων ασφαλίστρων διότι, εκτός των άλλων, υφίστανται και νομικά κωλύματα.

Αναφορικά με τους συνταξιούχους ασφαλισμένους, οι μη καταβληθείσες εισφορές παρελθόντων ετών δύναται να εισπράττονται (εξ ολοκλήρου ή σε δόσεις) από τον ατομικό τραπεζικό λογαριασμό ο οποίος έχει δηλωθεί στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ., κατόπιν εξουσιοδότησης του μέλους.

Για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας του Ταμείου Υγείας με τα μέλη του, εν ενεργεία & συνταξιούχους, χρήσιμο είναι να δηλωθεί ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας (email), καθώς και να επικαιροποιηθούν τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. Για τον σκοπό αυτό καλούνται όλα τα μέλη του Ταμείου Υγείας να αποστείλουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση, καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας, χρησιμοποιώντας τα email επικοινωνίας του Τ.Υ.Π.Ε.Τ., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ανά περίπτωση μεταβολής της οικογενειακής κατάστασης αλλά και εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. (www.typet.gr), στον σύνδεσμο:
http://www.typet.gr/index.php/el/paroxes/asfalisi/entipa-mitroou

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 2956824 readPage -> done PID: 2917539 addPage -> ok (readPageData: 1) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=331 START NOW