logo TYPET
GR | EN | FR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 του Κανονισμού Ασφάλισης & Παροχών Τ.Υ.Π.Ε.Τ., τα μέλη έχουν υποχρέωση να γνωστοποιούν εγγράφως στο Ταμείο Υγείας και εντός δύο (2) μηνών, κάθε μεταβολή της οικογενειακής τους κατάστασης η οποία έχει οποιαδήποτε συνέπεια για το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάθε ασφαλισμένος που έχει οποιαδήποτε μεταβολή στην οικογενειακή του κατάσταση (π.χ. γάμος, απόκτηση τέκνων, ενηλικίωση τέκνων, ανάληψη εργασίας τέκνων, στράτευση τέκνων, ανάληψη ή διακοπή εργασίας τέκνων ή συζύγων, θάνατος, κλπ.), υποχρεούται να προσκομίσει, είτε αυτοπροσώπως είτε ταχυδρομικώς είτε ηλεκτρονικά, και εντός δύο (2) μηνών τα απαραίτητα έγγραφα από τα οποία προκύπτει η οποιαδήποτε μεταβολή.

Σε περίπτωση μη προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών εντός του συγκεκριμένου χρονικού ορίου, το καταβαλλόμενο ασφάλιστρο θα αυξάνεται αυτόματα και χωρίς πρόσθετη ενημέρωση του αμέσου μέλους στην αμέσως επόμενη κατηγορία, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 6 (ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΛΩΝ) του Κανονισμού Ασφάλισης & Παροχών Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Στις περιπτώσεις που το ασφαλισμένο μέλος προσκομίζει τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου των δύο (2) μηνών, και προκύπτει αλλαγή του ασφαλίστρου στην προγενέστερη κατάσταση, τότε αυτό θα γίνεται από τον αμέσως επόμενο μήνα. Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι δυνατή η επιστροφή καταβληθέντων ασφαλίστρων διότι, εκτός των άλλων, υφίστανται και νομικά κωλύματα.

Στο πλαίσιο αυτό, και για την αποφυγή αύξησης του ασφαλίστρου, παρακαλούνται όσοι ασφαλισμένοι έχουν εκκρεμότητες, να προσκομίσουν ΑΜΕΣΑ τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια Υπ/νση Μητρώου & Ε.Κ.Α.Α. του Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ανά περίπτωση μεταβολής της οικογενειακής κατάστασης επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. (www.typet.gr), στη διαδρομή: ΑΡΧΙΚΗ/ΠΑΡΟΧΕΣ/Ασφάλιση/Υποδιεύθυνση Μητρώου & Ε.Κ.Α.Α.

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 424180 readPage -> done PID: 424187 addPage -> ok (readPageData: 1) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=319 START NOW