logo TYPET
GR | EN | FR

Ανακοίνωση της Διοίκησης του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. για τον Λογαριασμό Επικούρησης

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ

Ο Λογαριασμός Επικούρησης του προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας εδώ και 70 χρόνια αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του οικοδομήματος της κοινωνικής προστασίας των εργαζομένων, όχι μόνο ως σημαντικό κομμάτι των μετεργασιακών εισοδημάτων τους, αλλά και ως μία σημαντική παράμετρος της οικονομικής στήριξης του ΤΥΠΕΤ.

Με την οικονομική συμβολή και αυτού του Λογαριασμού στηρίζεται η πρότυπη και πρωτοποριακή ασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας που μέσω του ΤΥΠΕΤ παρέχει ασφάλεια και εμπιστοσύνη σε όλους τους συναδέλφους μας και στις οικογένειές τους που χρειάζονται περίθαλψη και φροντίδα στις δύσκολες ώρες.

Ο ΛΕΠΕΤΕ είναι ένας λογαριασμός-πρότυπο παροχών με θεσμική αξία και περιεχόμενο, στον οποίο επένδυσαν από κοινού Εργαζόμενοι και Τράπεζα για να εξασφαλίσουν ποιότητα υπηρεσιών με αμοιβαίο όφελος. Η στήριξή του αποτελεί υποχρέωση της Τράπεζας.

Για τους λόγους αυτούς, η απειλή διακοπής της χρηματοδότησής του, που διατυπώθηκε από τη Διοίκηση της Τράπεζας, είναι αδιανόητη και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή.

Ειδικότερα, οι συνέπειες για το ΤΥΠΕΤ θα είναι ολέθριες καθώς η οικονομική κατάστασή του θα επιδεινωθεί σημαντικά με απώλειες εισφορών περίπου πέντε (5) εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Αναδεικνύεται επομένως μια δραματική ηθική διάσταση της απειλής σε βάρος όχι μόνο των συνταξιούχων και των δικαιούχων του ΛΕΠΕΤΕ αλλά του συνόλου των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας, που είναι ασφαλισμένα μέλη στο ΤΥΠΕΤ και κινδυνεύουν να στερηθούν βασικές υπηρεσίες υγείας. Είναι άμεσος ο κίνδυνος να μετατραπεί το ΤΥΠΕΤ σε έναν πλήρως απαξιωμένο φορέα υγείας, με περιορισμένη διάρκεια ζωής, αφού η συρρίκνωση της χρηματοδότησής του μέσω της δραστικής μείωσης των εισφορών από τη μείωση της καταβαλλόμενης επικούρησης στους συνταξιούχους, θα αποτελέσει βόμβα στα θεμέλια της βιωσιμότητάς του.

Καλούμε τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να σκεφθεί αυτή την πραγματική απειλή που προκαλεί η διακοπή της χρηματοδότησης του ΛΕΠΕΤΕ, να αναλογιστεί τις συνέπειες, εκτός των άλλων, σε βάρος της υγείας των ασφαλισμένων του ΤΥΠΕΤ και να σταματήσει ενέργειες και σχεδιασμούς που μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα τους συναδέλφους μας.

Η άμεση άρση της απειλής διακοπής της χρηματοδότησης του ΛΕΠΕΤΕ από τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας είναι ο μόνος δρόμος για την εκτόνωση ενός ήδη πολύ φορτισμένου κλίματος. Είναι αναγκαία προϋπόθεση που μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις συμβατές με τις ανάγκες του ΤΥΠΕΤ και των ασφαλισμένων μελών μας.

Η Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ δεν πρόκειται να αποδεχθεί τίποτε λιγότερο και, σε συνεννόηση και συντονισμό με τους Συλλόγους της Εθνικής (που ήδη εκδήλωσαν τις αντιδράσεις τους) και στήριξη από την ΟΤΟΕ, θα προχωρήσει με όλα τα μέσα στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και στον τομέα της υγείας.

Περιμένουμε ουσιαστικές κινήσεις άρσης του αδιεξόδου που προκάλεσε η Διοίκηση της Τράπεζας με το τελεσίγραφό της και βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα και εγρήγορση ώστε να απαντήσουμε κατάλληλα και ανάλογα στις επόμενες ενέργειές της.

                                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                            ΒΑΣΩ ΒΟΓΙΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ          ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 4099507 readPage -> done PID: 4099510 addPage -> ok (readPageData: 1) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=289 START NOW