logo TYPET
GR | EN | FR

Ανακοίνωση της Διοίκησης του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. - Το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. θα λειτουργήσει ως φορέας Υγείας και όχι ως πεδίο συνδικαλιστικής μικροπαραταξιακής αντιπαράθε

Το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. είναι ο φορέας υγείας που από την ίδρυσή του προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους (εργαζομένους και συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας), γεγονός που εμπέδωσε σε όλους ασφάλεια και εμπιστοσύνη στις δύσκολες ώρες.

Αυτός ο φορέας υγείας τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται από τις συνθήκες που διαμορφώνονται στο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον της κρίσης, οι οποίες επηρεάζουν την ικανότητά του να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις αυξημένες απαιτήσεις των ασφαλισμένων. Δικό μας χρέος είναι να διατηρήσουμε την παροχή φροντίδας υγείας σε υψηλά επίπεδα.

Η βιωσιμότητα του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. και η οικονομική του ευρωστία, που θέλουμε να εξασφαλίσουμε προκειμένου να ανταποκριθούμε τα επόμενα χρόνια στις αυξημένες ανάγκες παροχών και υπηρεσιών υγείας σε όλες και όλους τους ασφαλισμένους της Εθνικής Τράπεζας, αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή τον πρώτο στόχο της νέας Διοίκησης.

Για να γίνει αυτό, όμως, είναι ανάγκη να αναβαθμιστεί άμεσα και στο σύνολό της η λειτουργία του Τ.Υ.Π.Ε.Τ.:

  • Να εκλείψουν οι παθογένειες του παρελθόντος.
  • Να σταματήσει η πελατειακή – παραταξιακή λογική συγκρότησης των υπηρεσιών και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.
  • Να αλλάξουν κριτήρια και διαδικασίες λειτουργιών που διαμόρφωναν τις διοικητικές αποφάσεις και αλλοίωναν τους στόχους.
  • Να σχεδιαστεί εξ αρχής το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. της επόμενης μέρας κρατώντας τα καλά και διαγράφοντας τα κακά του παρελθόντος, με τη δέουσα προσοχή, με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που απαιτεί ένα τέτοιο εγχείρημα, με το όραμα της αναβάθμισης και της διεύρυνσης υπηρεσιών και παροχών και, κυρίως, με την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του.

Για όλα αυτά δεσμεύτηκε απέναντι σε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ τους ασφαλισμένους της Εθνικής Τράπεζας η νέα Διοίκηση του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. και άρχισε ήδη με αποφασιστικότητα να τα κάνει πράξεις.

Οι αντιδράσεις όσων ενοχλούνται (και μάλιστα από τις πρώτες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου) επιβεβαιώνει ότι άρχισαν πράγματι να ανατρέπονται «τα κακώς κείμενα» που επώαζαν διαφόρων ειδών συμφέροντα και σκοπιμότητες, τα οποία υπάκουαν σε αρρωστημένες μικροπαραταξιακές – συνδικαλιστικές λογικές και νοοτροπίες. Όμως, αυτά τα μικροσυμφέροντα και όσοι εργολαβικά τα εκπροσωπούν, καθόλου δεν υπηρετούν τα πραγματικά συμφέροντα και τις ανάγκες του συνόλου των ασφαλισμένων του Ταμείου μας. Το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. δεν είναι λάφυρο προς διανομή κανενός, ώστε κάποιοι τόσο εμμονικά και απροκάλυπτα να επαναλαμβάνουν μια δημόσια δυσαρέσκεια γιατί έχασαν μερίδιο από αυτήν.

Πρέπει όλες και όλοι, επιτέλους, να καταλάβουν ότι το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. θα λειτουργήσει ως φορέας υγείας με κριτήρια που θα εξασφαλίζουν άμεσες, αναβαθμισμένες ποιοτικά και ουσιαστικές υπηρεσίες στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους της Εθνικής και στις οικογένειές τους.

Όσοι νομίζουν ότι μπορούν με ανυπόστατες κριτικές και μικροπαραταξιακές παρεμβάσεις και αξιώσεις να μετατρέψουν το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. σε πεδίο συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης αποτελούν μέρος ενός κακού παρελθόντος που θέλουμε να αφήσουμε πίσω. Θα κριθούν από τους ασφαλισμένους και, φυσικά, εμείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε.

Η Διοίκηση του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. θα συνεχίσει το έργο της με σεβασμό στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της Εθνικής, έχοντας επίγνωση της ευθύνης που ανέλαβε απέναντί τους.


                                  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                        ΒΑΣΩ ΒΟΓΙΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ                   ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 2867904 readPage -> done PID: 2883774 addPage -> ok (readPageData: 1) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=285 START NOW