logo TYPET
GR | EN | FR

Ειδικό Ιατρείο Άνοιας - Μνήμης

Στο Νευρολογικό Τμήμα του «ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» δημιουργήθηκε και λειτουργεί Ειδικό Ιατρείο Άνοιας-Μνήμης, για την αντιμετώπιση περιστατικών με συμπτώματα διαταραχών μνήμης.

Στο Ιατρείο Μνήμης-Άνοιας, το οποίο απευθύνεται σε νεότερες ηλικίες ασφαλισμένων, πραγματοποιείται νευρολογική εξέταση και πλήρης έλεγχος μνήμης με εξειδικευμένα τεστ. Η επιστημονική εκτίμηση ολοκληρώνεται με εργαστηριακό, απεικονιστικό και ηλεκτροφυσιολογικό έλεγχο.

Στόχοι του Ιατρείου είναι η συστηματική προσέγγιση του προβλήματος ασθενών που παρουσιάζουν πρωτοεμφανιζόμενα συμπτώματα διαταραχών, η καταγραφή περιστατικών, με τακτική παρακολούθηση και αξιοποίηση στοιχείων του ατομικού και οικογενειακού ιστορικού, καθώς και η δημιουργία δικτύου αλληλοβοήθειας μεταξύ ασθενών για υποστηρικτικά και τεχνικά μέσα. Στα μελλοντικά σχέδια συγκαταλέγεται η ανάπτυξη νέων δομών στήριξης μέσω εργοθεραπείας και λογοθεραπείας, τόσο των προχωρημένων ασθενών όσο και των φροντιστών τους.

Το Ιατρείο λειτουργεί στον χώρο του Νευρολογικού Τμήματος της Κλινικής, κάθε Τετάρτη 9:30 - 12:30, με ωριαία ραντεβού, μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου Διαχείρισης ιατρικών επισκέψεων: 210 3349200 (δ:19200).

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 3285113 readPage -> done PID: 3285107 addPage -> ok (readPageData: 1) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=279 START NOW