logo TYPET
GR | EN | FR

Ιατρείο Αθλητικής Καρδιολογίας & Κληρονομικών Παθήσεων Καρδιάς

Το Ιατρείο Αθλητικής Καρδιολογίας & Κληρονομικών Παθήσεων Καρδιάς λειτουργεί στην κλινική «Υγείας Μέλαθρον», με αντικείμενο τον προαθλητικό έλεγχο σε άτομα κάθε ηλικίας, τη συμβουλευτική στην καρδιακή αποκατάσταση καρδιοπαθών και τη μελέτη των μυοκαρδιοπαθειών (υπερτροφική, διατατική κλπ.) που σχετίζονται με τον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο των νέων.

Οι ευνοϊκές επιδράσεις του αθλητισμού στην υγεία είναι απόλυτα τεκμηριωμένες και ευρύτερα γνωστές. Παρόλα αυτά οι αθλητές μπορεί να παρουσιάζουν καρδιακές παθήσεις ή συγγενείς ανωμαλίες οι οποίες να προδιαθέτουν σε καρδιακά προβλήματα. Επιπροσθέτως, τα τελευταία έτη έχουν δημοσιευθεί στοιχεία που υποστηρίζουν ότι η υπερεντατική άθληση (π.χ. μαραθώνιος) μπορεί να προκαλέσει κάποιας μορφής «τραύμα» στο μυοκάρδιο.

Με τα δεδομένα αποφασίστηκε η δημιουργία ιατρείου αθλητικής καρδιολογίας το οποίο ως στόχο έχει τον εμπεριστατωμένο και αξιόπιστο προαθλητικό έλεγχο στους εξής άξονες:

  • Εφαρμογή προαθλητικού ελέγχου με ορθολογική αξιοποίηση όλων των διαγνωστικών μέσων (υπερηχοκαρδιογράφημα, καταγραφές ρυθμού και πίεσης κλπ.), έτσι ώστε η ενδελεχής ανίχνευση όλων των παθήσεων να γίνεται στοχευμένα.
  • Δημιουργία βάσης δεδομένων για τους εξεταζομένους, με δυνατότητα ψηφιακής καταχώρισης του κλινικού και παρακλινικού ελέγχου, παρέχοντας δυνατότητα αξιόπιστης διαχρονικής παρακολούθησης.
  • Παροχή εξειδικευμένων οδηγιών προσαρμοσμένων όχι μόνο στα καρδιολογικά χαρακτηριστικά των αθλουμένων, αλλά και στα διάφορα είδη άθλησης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συμβουλευτική σε ότι αφορά στο είδος αλλά και την ένταση της άθλησης σε άτομα με προϋπάρχοντα καρδιολογικά προβλήματα

Η λειτουργία του Ιατρείου μπορεί να χρησιμεύσει στους αθλούμενους του Τ.Υ.Π.Ε.Τ., αλλά και σε όλους όσοι σκέφτονται να γυμνασθούν με ασφάλεια.

Το Ιατρείο λειτουργεί κάθε Τετάρτη απόγευμα, 14:00 - 16:00, υπό τον κ. Γεώργιο Σταυρουλάκη, καρδιολόγο, Δρα Παν/μίου Αθηνών, Επιμελητή του Καρδιολογικού Τμήματος της κλινικής «ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ»,Sports Cardiology Specialist, St George's University Hospital, London, UK, Υπεύθυνο καρδιολόγο προγράμματος Sports Excellence/Αναγέννηση & Πρόοδος (Ίδρυμα Στ. Νιάρχου).

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 2917541 readPage -> done PID: 2917539 addPage -> ok (readPageData: 1) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=269 START NOW