logo TYPET
GR | EN | FR

Κατασκηνώσεις Τ.Υ.Π.Ε.Τ. - Καινοτόμες Πρωτοβουλίες της Διοίκησής του

«...κάθε καλοκαίρι με χαρά, 
στου Τ.Υ.Π.Ε.Τ. την αγκαλιά...»

Μία «αγκαλιά» που η Διοίκηση του Ταμείου Υγείας φρόντισε, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, να είναι πιο ζεστή και να εμπεριέχει τη μακρόχρονη εμπειρία σε συνδυασμό με περισσότερη γνώση, ειδική και επιστημονική.

Πρόκειται για μία απαιτητική δέσμευση η οποία προϋποθέτει, για το βέλτιστο αποτέλεσμα, τη σύγκλιση όλων, τη συνδρομή ειδικών και, αδιαμφισβήτητα, υψηλό αίσθημα ευαισθησίας και ευθύνης, καθώς αφορά σε κοινωνική προσφορά του Ταμείου Υγείας προς τους ασφαλισμένους του, μικρούς και μεγάλους.

Με το κλείσιμο των σχολείων, οι κατασκηνωτικές πύλες, σε Διόνυσο, Σάνη Χαλκιδικής και Λούτσα Πρέβεζας, ανοίγουν.

Η Διοίκηση του Ταμείου Υγείας αναλαμβάνει καινοτόμο δράση και εγγυάται ότι, αυτό το καλοκαίρι, τα παιδιά θα απολαύσουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά την κατασκηνωτική εμπειρία Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε ανθρωποκεντρικής δραστηριότητας, το Διοικητικό Συμβούλιο πήρε την πρωτοβουλία οι άνθρωποι οι οποίοι θα στελεχώσουν τις κατασκηνώσεις - και θα συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο με τα παιδιά - να επιλεγούν βάσει προκήρυξης στον διαδικτυακό χώρο του Ταμείου Υγείας. 

Την Άνοιξη, λοιπόν, και για πρώτη φορά η Διοίκηση:

  • Προκήρυξε την πλήρωση των θέσεων απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού, όλων των βαθμίδων, το οποίο θα απασχοληθεί στις κατασκηνώσεις του Ταμείου Υγείας.
  • Αποφάσισε τη διενέργεια συνεντεύξεων για την επιλογή των υποψήφιων Αρχηγών, Υπαρχηγών και ειδικών στελεχών (ναυαγοσωστών, κ.ά.) από Επιτροπή Αξιολόγησης.
  • Ομοίως, όρισε οι ψυχολόγοι του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. να απαρτίζουν, μεταξύ άλλων, την Επιτροπή αξιολόγησης των υποψήφιων στελεχών (ομαδαρχών, κοινοταρχών, τομεαρχών), δεδομένου ότι τα εν λόγω στελέχη βρίσκονται, όλο το 24ωρο, σε άμεση επικοινωνία με τους κατασκηνωτές.
  • Αποφάσισε την 24ωρη παρουσία ψυχολόγων στις κατασκηνώσεις, που θα έχουν και ρόλο επικοινωνίας - ενημέρωσης των γονέων. Πρόκειται για μία ακόμη καινοτόμο δράση η οποία θα συμβάλλει στην άμεση παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών και θα συνδράμει στο έργο της εύρυθμης κατασκηνωτικής λειτουργίας με υπευθυνότητα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της άρτιας προετοιμασίας της κατασκηνωτικής περιόδου Τ.Υ.Π.Ε.Τ. για το 2018, η Διοίκηση ανέλαβε τις παρακάτω πρωτοβουλίες:

  • Τον έγκαιρο προγραμματισμό ελέγχων από Αρμόδιους Φορείς για την πλήρη αδειοδότηση των χώρων των κατασκηνώσεων, προκειμένου οι μικροί κατασκηνωτές να χαρούν με ασφάλεια όλες τις υποδομές, αθλητικές και μη.
  • Την έγκαιρη καταγραφή από ειδικά κλιμάκια των αναγκών των τριών κατασκηνώσεων και την πλήρη κάλυψή τους πριν τη φετινή λειτουργία τους, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα.
  • Την υλοποίηση πρωτοποριακής λειτουργίας στις κατασκηνώσεις τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης που θα επιλέγουν να συμμετέχουν τα παιδιά, καθώς και την οργάνωση θεματικών σεμιναρίων. Στόχος του Δ.Σ. είναι να καλλιεργηθεί το μήνυμα της δημιουργικής δραστηριότητας η οποία πρέπει να εμπνέει τα παιδιά από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.
  • Την ανάπλαση, «στου Διονύσου την πλαγιά», του χώρου του ποδηλατοδρόμιου και την αγορά νέων ποδηλάτων. Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, οι κατασκηνωτές θα μάθουν τη χρήση του ποδηλάτου με ασφάλεια σε ένα περιβάλλον όπου τηρούνται οι βασικοί κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής.

Στη λίστα των καινοτομιών, αξίζει να αναφερθεί η επαναλειτουργία της τρίτης κατασκηνωτικής περιόδου, την οποία υλοποιεί με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο, ικανοποιώντας αιτήματα ασφαλισμένων, «μικρών και μεγάλων», του Ταμείου Υγείας.

Προγράμματα ανταλλαγών Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Παράλληλα με την κατασκηνωτική λειτουργία, εκτυλίσσονται τα προγράμματα ανταλλαγών σε Γαλλία, Γερμανία, Μαρόκο, Κύπρο.
Η Διοίκηση αξιολογώντας την αξία του θεσμού των ανταλλαγών, ως κοινωνικής παροχής στους συμμετέχοντες με πολιτιστικά και γλωσσικά οφέλη, αποφάσισε φέτος και για πρώτη φορά οι συνοδοί των αποστολών να επιλεγούν κατόπιν προκήρυξης στον ιστότοπο του Ταμείου Υγείας. Παράλληλα, για τη διασφάλιση της διαφάνειας κλήθηκαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι γονείς να παρευρεθούν στην κλήρωση για τη συμμετοχή στα Προγράμματα Ανταλλαγών, η οποία διεξήχθη ενώπιόν τους.
Επίσης, μελετώντας τη διεθνή τεχνογνωσία, το Δ.Σ. έλαβε την πρωτοβουλία αποστολής μίας ομάδας νέων ηλικίας 18-25 στο Μαρόκο, στην πιο δυτική χώρα του αραβικού κόσμου.

Οικογενειακές διακοπές Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκηνωτικής περιόδου για τα παιδιά, οι παραθαλάσσιες κατασκηνώσεις του Ταμείου Υγείας είναι καθόλα έτοιμες να αξιοποιηθούν προς όφελος των ασφαλισμένων του Ταμείου Υγείας, προκειμένου να απολαύσουν ξέγνοιαστες ημέρες με τις οικογένειές τους, τους συναδέλφους τους, τους φίλους τους στη Σάνη (στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής) ή τη Λούτσα (στον δήμο Πάργας).

Το καλοκαίρι 2018 επιλέγουμε... Τ.Υ.Π.Ε.Τ.
για ξεκούραση, ξεγνοιασιά, δημιουργικότητα, διασκέδαση!

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 2867901 readPage -> done PID: 2867904 addPage -> ok (readPageData: 1) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=249 START NOW