logo TYPET
GR | EN | FR

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ/ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΥΠΕΤ

Αξιοποίηση Ακινήτων ιδιοκτησίας/κυριότητας ΤΥΠΕΤ

Το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ), το οποίο συστάθηκε το 1930, αποτελεί αυτοδιοικούμενο και αυτοδιαχειριζόμενο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), σωματειακής φύσης/μορφής, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Παρέχει στα ασφαλισμένα μέλη του ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη καθώς και υπηρεσίες πρόνοιας.

Στο πλαίσιο αξιοποίησης ακινήτων ιδιοκτησίας του και σε συνέχεια απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ΤΥΠΕΤ της 19/7/2023, το ΤΥΠΕΤ προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει προτάσεις αξιοποίησης των εξής ακινήτων:

Ακίνητο Αμβροσίου Θεσσαλονίκη (είτε για μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου ή για αξιοποίηση του ακινήτου με την μορφή αντιπαροχής ή για αγορά του ακινήτου)

Ακίνητο Ραψάνης (είτε για μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου ή για αγορά του ακινήτου)

Ακίνητο Πανεπιστημίου (Ελευθερίου Βενιζέλου) Αθήνα (για αγορά του ακινήτου)

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέσει προτάσεις για όποιο ακίνητο ή όποια ακίνητα επιθυμεί και για οποιαδήποτε μορφή ή οποιεσδήποτε μορφές αξιοποίησης τους (αγορά, μακροχρόνια μίσθωση, αντιπαροχή ).

Επιπρόσθετα, δύναται να καταθέσει πρόταση και για όποιον άλλο τρόπο ποιοτικής αναβάθμισης και αξιοποίησης θεωρεί ότι είναι κατάλληλος για τα ανωτέρω με αριθμούς 1 και 2 ακίνητα.

Η εν λόγω πρόσκληση θα αναρτηθεί στην διαδικτυακή εταιρική πλατφόρμα τού ΤΥΠΕΤ www.typet.gr, στην  www.promitheies.gr

Συνοπτική περιγραφή των ακινήτων

  1. Ακίνητο Αμβροσίου Θεσσαλονίκη: αυτοτελές (διατηρητέα πρόσοψη) κτήριο επιφ. 2.040,11 τ.μ., το οποίο ανεγέρθηκε το έτος 1927, επί οικοπέδου επιφ. 384,96 τ.μ., που βρίσκεται στην οδό Επισκόπου Αμβροσίου 7,ΤΚ 54630, Θέση κέντρο Θεσσαλονίκης, Δήμος Θεσσαλονίκης, Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,

  2. Ακίνητο Ραψάνης: αυτοτελές θέρετρο/κτήριο επιφ. 2.619,2 τ.μ., το οποίο ανεγέρθηκε το 1979 και ανακαινίστηκε το 1985, επί οικοπέδου επιφ. 4.268 τ.μ., που βρίσκεται στον οικισμό Ραψάνης, ΤΚ 4007, Δήμος Τεμπών, Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, Περιφέρεια Θεσσαλίας,

  3. Ακίνητο Πανεπιστημίου (Ελευθερίου Βενιζέλου) Αθήνα: επαγγελματικός χώρος/γραφεία, ακίνητο 6ου ορόφου επιφ. 221,65 τ.μ., το οποίο βρίσκεται σε πολυκατοικία η οποία ανεγέρθηκε το έτος 1956, επί οικοπέδου επιφ. 257 τ.μ., που βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου (Ελευθερίου Βενιζέλου) 65, ΤΚ 10564, Θέση Διαμέρισμα 1, Κέντρο Αθήνας, Δήμος Αθηναίων, Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Περιφέρεια Αττικής, με ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου 630/10.000.

Περιεχόμενο προτάσεων

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν εγγράφως προς το ΤΥΠΕΤ την πρόταση ή τις προτάσεις τους περί αξιοποίησης του ακινήτου ή των ακινήτων. Οι προτάσεις αξιοποίησης των ακινήτων 1 και 2 θα πρέπει να είναι συμβατές με την τοποθεσία και τον χαρακτήρα των ακινήτων.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να περιλαμβάνουν για κάθε ενδιαφερόμενο τουλάχιστον τα εξής:

Α. Τα πλήρη στοιχεία του, στα οποία θα περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικές με την επιχειρηματική του δραστηριότητα και την σχετική εμπειρία του ως προς την αξιοποίηση ακινήτων.

Β. Την πρόταση αξιοποίησης:

Β1. Όταν πρόκειται για αγορά ακινήτου το προτεινόμενο ποσό και τον τρόπο καταβολής του στο ΤΥΠΕΤ.

Β2. Όταν πρόκειται για μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου την υποβολή συνοπτικού επιχειρηματικού σχεδίου το οποίο θα περιλαμβάνει:

i Την προτεινόμενη διάρκεια της μακροχρόνιας μίσθωσης

ii Το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαιτούμενων και προτεινόμενων έργων/εργασιών επί του ακινήτου

iii Το ετήσιο ποσό της οικονομικής επένδυσης και το σύνολο αυτής, η οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί κατά την προτεινόμενη διάρκεια της μακροχρόνιας μίσθωσης.

iv Τον τρόπο και την σύνθεση χρηματοδότησης των προτεινόμενων επενδύσεων (ίδια κεφάλαια, τραπεζικός δανεισμός κλπ.).

v Το προτεινόμενο ετήσιο μίσθωμα που προβλέπεται να καταβάλλεται στο ΤΥΠΕΤ

Β3.Όταν πρόκειται για αξιοποίηση του ακινήτου με τη μορφή αντιπαροχής, θα περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο :

i Την προβλεπόμενη διάρκεια υλοποίησης του προτεινόμενου έργου

ii Τον τρόπο και την σύνθεση χρηματοδότησης των προβλεπόμενων επενδύσεων (ίδια κεφάλαια, τραπεζικός δανεισμός κλπ.).

iii Το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαιτούμενων και προτεινόμενων έργων/εργασιών επί του ακινήτου

iv Το ύψος της αντιπαροχής στο ΤΥΠΕΤ

Σημειώνεται ότι το ΤΥΠΕΤ δεν θα συμμετάσχει στα επενδυτικά σχέδια/επενδύσεις και κατ’ επέκταση δεν θα καλύψει οποιαδήποτε δαπάνη για την ποιοτική αναβάθμιση και αξιοποίηση των ακινήτων.

Πληροφορίες σχετικές με τα ακίνητα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση, εφόσον το επιθυμούν, στα στοιχεία και έγγραφα που αφορούν στα ακίνητα (πχ. βεβαιώσεις χρήσεων γης, συμβόλαια κλπ.).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τα ακίνητα και για τυχόν προγραμματισμό συναντήσεων για την παροχή διευκρινίσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Τομέα Τεχνικών Υπηρεσιών (κ. Σοφία Καφούρη, επικεφαλής του Τομέα, email kafouri.sofia@typet.groupnbg.com – τηλ. 210 3349221, την κ. Ερατώ Μαραγκού, email emaragou@typet.groupnbg.com - τηλ 210349490).

Τυχόν επιβεβαίωση των στοιχείων των ακινήτων, προμελέτες και τεχνικές εκθέσεις, αυτοψίες κ.λπ. πραγματοποιούνται με αποκλειστική μέριμνα και δαπάνες των ενδιαφερομένων.

Η προτεινόμενη αξιοποίηση θα διέπεται από το ισχύον νομικό και θεσμικό πλαίσιο.

Υποβολή προτάσεων

Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν σε έντυπη μορφή στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του ΤΥΠΕΤ (Σοφοκλέους 15, 105 51, 1ος όροφος) έως την 29η Φεβρουαρίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00, μέσα σε κλειστό σφραγισμένο φάκελο, στον οποίο θα αναγράφονται ευκρινώς τα εξής:

Προσφορά «Για την αξιοποίηση ακινήτων ιδιοκτησίας/κυριότητας ΤΥΠΕΤ»

Προς Γραφείο Πρωτοκόλλου ΤΥΠΕΤ , Σοφοκλέους 15, 105 51 Αθήνα,- 1ος όροφος 

Ημερομηνία αποστολής φακέλου για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  ………….

Στοιχεία του Αποστολέα ….

Με την ένδειξη «ο φάκελος να μην ανοιχθεί από την Υπηρεσία Πρωτοκόλλου»

Λοιπά στοιχεία

Το ΤΥΠΕΤ διατηρεί το δικαίωμα, κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια, να προκηρύξει ή όχι διαγωνισμό για την αξιοποίηση των ως άνω ακινήτων, να ζητήσει κάθε συμπληρωματική πληροφορία ή έγγραφο που χρειάζεται από κάθε ενδιαφερόμενο, να ακυρώσει ή να διακόψει ή να τερματίσει ή να αναβάλει την παρούσα διαδικασία σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο κι αν βρίσκεται.

Οι ενδιαφερόμενοι ή οι συμμετέχοντες στην παρούσα  πρόσκληση ενδιαφέροντος δεν διατηρούν οποιοδήποτε δικαίωμα, αξίωση ή αποζημίωση από το ΤΥΠΕΤ για κανένα λόγο ή αιτία που σχετίζεται με την παρούσα πρόσκληση.

Η παρούσα πρόσκληση ενδιαφέροντος δεν δεσμεύει το ΤΥΠΕΤ.

Το ΤΥΠΕΤ μετά το άνοιγμα των προτάσεων μπορεί να έλθει σε επικοινωνία με όλους ή κάποιους εκ των συμμετεχόντων για τη διασάφηση των όρων της πρότασης τους.

 
ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 1004074 addPage -> ok (readPageData: 0) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=1148