logo TYPET
GR | EN | FR

Το ΤΥΠΕΤ δίπλα σε παιδιά και γονείς: Πρόγραμμα εκτίμησης μαθησιακής ετοιμότητας για παιδιά που θα φοιτήσουν στην Α΄ Δημοτικού

Το ΤΥΠΕΤ για τρίτη συνεχή χρονιά προσφέρει προληπτικά τη δυνατότητα εκτίμησης μαθησιακής ετοιμότητας στα παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν τον Σεπτέμβριο στην Α΄ Δημοτικού.

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει:

  • στην ανίχνευση μαθησιακών κενών που προέκυψαν λόγω των ειδικών συνθηκών εκπαίδευσης.
  • στον εντοπισμό στοιχείων δυσλεξικής συμπεριφοράς που επηρεάζουν τη διαδικασία εκμάθησης ανάγνωσης και γραφής.
  • στην έγκαιρη παραπομπή σε άλλες ειδικότητες.

Η εκτίμηση μαθησιακής ετοιμότητας διενεργείται από τη λογοθεραπεύτρια - ειδική παιδαγωγό του ΤΥΠΕΤ, κ. Ελένη Παυλάκη και εφόσον εντοπιστούν κενά ή προδιάθεση για μαθησιακές δυσκολίες, παρέχεται η δυνατότητα ειδικής παρέμβασης στο ΤΥΠΕΤ, ώστε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να προετοιμαστούν τα παιδιά για την Α΄ Δημοτικού.

Ο ρόλος του λογοθεραπευτή-ειδικού παιδαγωγού - ειδικότητας που το ΤΥΠΕΤ επί χρόνια πρωτοπόρα παρέχει στα μέλη του- είναι να διευκολύνει τη μαθησιακή διαδικασία και την κοινωνική ένταξη παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, να ενημερώνει και να συμβουλεύει τους γονείς σχετικά με τη φύση των δυσκολιών του παιδιού, να παρεμβαίνει και να προτείνει τρόπους διαχείρισης.

Τα ραντεβού μπορούν να προγραμματιστούν από τον Μάρτιο 2023 έως και πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Για τον προγραμματισμό ραντεβού καλείτε κάθε Δευτέρα και Τρίτη 10:00 - 15:00 στο τηλέφωνο 2103349585 / δ:19585.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 3547486 addPage -> ok (readPageData: 0) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=1075