Ημερίδες

Επικοινωνία

Νέα - Ανακοινώσεις

Κοινωνική Πρόνοια

Ασφάλιση

Εκδόσεις -
Περιοδικός Τύπος

Τ.Υ.Π.Ε.Τ. 75 Χρόνια
(1930 - 2005)

 

 

Επικοινωνία
 

Τ.Υ.Π.Ε.Τ.
Σοφοκλέους 15,
105 52 Αθήνα
Τηλεφωνικό Κέντρο
210 334 9300 (δ: 19300)

 

«Υγείας Μέλαθρον»
Θερειανού 4,
114 73 Πεδίον 'Aρεως Τηλεφωνικό Κέντρο

210 334 9100 (δ: 19100)

 

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Τ.Υ.Π.Ε.Τ.
Αρμένη Βράιλα 4,
114 73 Αθήνα
Τηλεφωνικό Κέντρο
210 334 9116 (δ: 19116)
210 334 9117 (δ: 19117)

  

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Ερμού 28,
546 24 Θεσσαλονίκη
Τηλεφωνικό Κέντρο
2310 281927, -928, -929, -936

  
  


Τηλεφωνικό Κέντρο Διαχείρισης Ραντεβού:
210 334 9200 (δ: 19200)

(προϋπόθεση η
τηλεφωνική συσκευή
να είναι ρυθμισμένη
στο τονικό σύστημα)Ειδική τηλεφωνική γραμμή ακύρωσης ραντεβού:
210 334 9400 (δ: 19400)


  

email: mail@typet.gr

email Ασφαλισμένων:
info@typet.gr

 
Επιλέξτε για να δείτε στον χάρτη την τοποθεσία του κάθε κτιρίου.
 
 

ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΜΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ
ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ

 

Αρχική σελίδα | Κοινωνική Πρόνοια

Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας
 
Α. ΤΜΗΜΑ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
Β. ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
   ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ
 
          Αίτηση για.. "Δήλωση Συμμετοχής Κατασκηνωτή/τριας 2013"
          Αίτηση για.. "Στελέχη Κατασκηνώσεων 2013"

  

   ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΘΕΡΕΤΡΩΝ
   ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
   ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
   ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
   ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
   ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ
   ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ
  

Β. ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ

ΔΙΟΝΥΣΟΣ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΛΟΥΤΣΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΗΛ. 210 3349312 (19312 διεπιλ.) 210 3349558 (19558 διεπιλ.)

 ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ

 • Μέσα στην κρίση της κοινωνίας που ζούμε, όλο και καινούργια προβλήματα παρουσιάζονται για τους παιδαγωγούς (παιδιά ιδιαιτέρως δύσκολα, ασταθή και με προβλήματα οικογενειακής ζωής).

 • Στην κοινωνία μας, οι δραστηριότητες διασκέδασης είναι σήμερα συνηθισμένα προϊόντα κατανάλωσης.

 • Οι όλο έτοιμες δραστηριότητες είναι μόνο για να απασχολήσουν ένα άτομο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, ΑΛΛΑ παρατηρούμε ότι δεν προωθούν την κριτική τους σκέψη αλλά ούτε την φαντασία τους. Μόνο προωθούν σ' αυτόν μια παθητική συμπεριφορά καταναλωτού που ψάχνει να ευχαριστηθεί.

 • Η παιδαγωγική των παιδιών, που ζούνε μια περίοδο στοργής, φυσικής εκτόνωσης και διανοητικής, πρέπει να 'ναι ένα μέρος αποκάλυψης, δημιουργίας, έκφρασης και προσωπικής διαλογής.

 • Ο ρόλος του παιδαγωγού (ομαδάρχη) δεν πρέπει μόνο να προτείνει τελειωμένα προϊόντα αλλά και να αποκαλύπτει και όλες τις πιθανότητες δημιουργίας.

 • Ο παιδαγωγός πρέπει να ακούει τις επιθυμίες ενός γκρουπ και να τα βοηθήσει να πραγματοποιηθούν με μια παιδαγωγική πρακτική που να προωθεί τη δημιουργία και την υπευθυνότητα.

 • Παιδαγωγός είναι ταυτόχρονα ψυχαγωγός και εκπαιδευτής, πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά, την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και των νέων.

Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ

 • Πρέπει να προωθεί στο παιδί το αίσθημα υπευθυνότητας όσο έχει σχέση με τον εαυτό του όσο και με τους άλλους, το σεβασμό των εργαζομένων, την επιθυμία το να μάθει και να καταλάβει άλλες εθνικότητες, το νόημα της γεύσης της τελειωμένης δουλειάς, την επιθυμία να ψάξει να ψάχνει ότι είναι ανθρώπινο και αδελφικό.

 • Οι δραστηριότητες πρέπει να 'ναι έτσι ώστε να μην προωθούν ή να δικαιολογούν τον γκανγκστερισμό, την ατομικότητα, τον ρατσισμό ή τον πόλεμο. Η παιδαγωγική είναι ανεπηρέαστη από την θρησκεία αλλά δεν σημαίνει πως είναι ουδέτερη. Πρέπει τα παιδιά να μάθουν μεθόδους σκέψης της δουλειάς, να αποκτήσουν κριτική που θα προωθεί τον κάθε χαρακτήρα στο να αναπτυχθεί ελεύθερα, και να βάλει τον κάθε μέλλοντα πολίτη σε θέση να σκέφτεται, να κρίνει και να αυτοενεργεί.

 • Σε μια κατασκήνωση το παιδί πρέπει να βρει δραστηριότητες με καινούργιες και μορφωτικές αξίες. Και πρέπει να μάθει να ζει σε μια κοινωνική ζωή.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ

Είναι γνωστό πως το παιδί σήμερα μεγαλώνει κάτω από τις πιο δυσμενείς και πολλές φορές ακατάλληλες και καταθλιπτικές συνθήκες. Τριγυρισμένο από τσιμεντένιους όγκους κτιρίων που φράζουν τον ήλιο, το φως και τον αέρα εισπνέουν καθημερινά αντί οξυγόνου επικίνδυνα καυσαέρια με ρύπους και διοξείδια με τις γνωστές καταστρεπτικές συνέπειες στην υγεία του.

Οι σχολικές και εξωσχολικές υποχρεώσεις δεν αφήνουν ελεύθερο χρόνο στο παιδί να γευτεί τις χαρές της ηλικίας του, απαραίτητες για την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιοχές δεν υπάρχουν αρκετοί και κατάλληλοι χώροι να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά, να αθληθούν, να εκτονωθούν και έτσι βρίσκουν διέξοδο στους δρόμους που τόσο επικίνδυνα έχουν γεμίσει από αυτοκίνητα.

Οι συνέπειες αυτού του τρόπου "παιδικής ζωής" είναι ολοφάνερες. Η έλλειψη του υγιεινού περιβάλλοντος, της φυσικής ομορφιάς, η καταπίεση, και ο θόρυβος οδηγούν και καταλήγουν σε βάρος της ψυχοσωματικής υγείας των παιδιών.

Λύση στα αδιέξοδα η σωστή αξιοποίηση του χρόνου των σχολικών διακοπών. Οι χριστουγεννιάτικες και οι πασχαλινές διακοπές είναι τόσο σύντομες σαν μια ανάσα χρόνου, που αφενός δεν προφταίνουν να ξεκουραστούν τα παιδιά από τις υποχρεώσεις τους κι αφ' ετέρου έχουν σαν στόχο να ζήσουν τα παιδιά το σύντομο αυτό χρονικό διάστημα σύμφωνα με τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα, μέσα στο ζεστό και στοργικό οικογενειακό τους περιβάλλον.

Οι καλοκαιρινές διακοπές επειδή διαρκούν αρκετά και οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν και προκαλούν τη φυγή στη φύση προσφέρονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τη χειμερινή διαβίωση των παιδιών.

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκουραστούν, να χαρούν, να παίξουν ανέμελα και να διασκεδάσουν με ασφάλεια τα παιδιά είναι η ομαδική ζωή, κάτι που προσφέρει η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ.

ΛΟΥΤΣΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
 
Η νεότερη και πιο σύγχρονη κατασκήνωση του ΤΥΠΕΤ, προσφέρει άνετη διαβίωση και πολλές δραστηριότητες. Δίκαια λοιπόν διεκδικεί τον τίτλο της πιο σύγχρονης και πλουσιοπάροχης κατασκήνωσης, αφού λειτουργεί με βάση τα Ευρωπαϊκά πρότυπα
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 270 παιδιά.
 

    
  

ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Στην πευκόφυτη πλαγιά της Πεντέλης και σε έκταση 150 στρεμμάτων, η κατασκήνωσή μας περιμένει του μικρούς της φίλους για να περάσουν ένα αξέχαστο 20ήμερο.
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 750 παιδιά.
 

    
  

  

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
 
Λειτουργώντας από το 1986, μέσα στο καταπράσινο και δροσερό περιβάλλον της περιμένει και φέτος το καλοκαίρι να αγκαλιάσει τα παιδιά μας, προσφέροντάς τους αξέχαστες ημέρες στη θάλασσα, στα σπορ, στην ψυχαγωγία.
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 600 παιδιά.

    
  


Οι ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΕΤ παρέχουν...

 • ΑΣΦΑΛΕΙΑ, οι κατασκηνώσεις μας είναι περιφραγμένες και όλοι οι χώροι επιτηρούνται συνεχώς από εξειδικευμένο προσωπικό,

 • ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, στην κατασκήνωση υπάρχουν γιατροί και νοσηλεύτριες σε 24ωρη βάση,

 • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ - ΣΤΕΛΕΧΗ, την παρακολούθηση και την επίβλεψη των παιδιών, όπως και την εφαρμογή των προγραμμάτων, έχουν πεπειραμένοι παιδαγωγοί και γυμναστές που επιλέγονται για το ήθος και τις παιδαγωγικές τους ικανότητες

 • ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, έχοντας κάνει την ώρα του φαγητού μία ευχάριστη στιγμή, εξασφαλίζουμε και στα πιο δύσκολα παιδιά σωστή και υγιεινή διατροφή.

... και πάνω απ΄ όλα
η ΑΓΑΠΗ για τα παιδιά & η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ εγγυώνται την ποιότητα της διαμονής τους.


 

 

επιστροφή

     |     

αρχή σελίδας