logo TYPET
GR | EN | FR

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ!

Αγαπητές ασφαλισμένες, Αγαπητοί ασφαλισμένοι,

Το ΤΥΠΕΤ προχωράει με γοργά βήματα τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του, αλλάζοντας τον τρόπο συνταγογράφησης των παρακλινικών εξετάσεων, των ιατρικών πράξεων και των φυσικοθεραπειών για τους ασφαλισμένους του από χειρόγραφο σε ηλεκτρονικό.

Με την ένταξη της παραπάνω συνταγογράφησης στο σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), για τα μέλη του ΤΥΠΕΤ δεν θα χρειάζεται πλέον να συνταγογραφούνται χειρόγραφα στα Βιβλιάρια / Συνταγολόγια του ΤΥΠΕΤ οι μικροβιολογικές και απεικονιστικές/ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις, οι ιατρικές πράξεις κάθε είδους και οι φυσικοθεραπείες.

Η μεταρρύθμιση αυτή, που έρχεται σε συνέχεια της πλήρους εφαρμογής από το ΤΥΠΕΤ της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων, αντικαθιστά την υφιστάμενη πρακτική των χειρόγραφων συνταγογραφήσεων με ένα πλήρως λειτουργικό ψηφιακό πλαίσιο που προσφέρει πολλαπλά οφέλη:

  • εκσυγχρονίζει το υγειονομικό μας σύστημα,
  • απλοποιεί τις διαδικασίες και μειώνει τους χρόνους για τους ασφαλισμένους μας,
  • ενισχύει τη διαφάνεια και τις δυνατότητες ελέγχου και, παράλληλα,
  • προσφέρει μια σαφή και λεπτομερή σύνοψη του ιατρικού ιστορικού κάθε ασθενή, που καθίσταται απολύτως χρήσιμη στην εποχή μας τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τους γιατρούς.

Από τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 οι ιατροί των δομών του ΤΥΠΕΤ θα συνταγογραφούν μόνο ηλεκτρονικά τις παρακλινικές εξετάσεις, τις ιατρικές πράξεις και τις φυσικοθεραπείες στα μέλη του ΤΥΠΕΤ. Η υποχρεωτικότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από ιδιώτες ιατρούς ξεκινάει τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024.

Μεταβατικά, χειρόγραφα παραπεμπτικά θα γίνονται δεκτά από ιατρούς των δομών του ΤΥΠΕΤ έως και 30 Ιουνίου 2024, ενώ από 1 Ιουλίου 2024 δεν θα εκτελούνται. Αντίστοιχα, χειρόγραφα παραπεμπτικά ασφαλισμένων του ΤΥΠΕΤ θα γίνονται δεκτά από ιδιώτες ιατρούς για εκτέλεση και αποζημίωση έως και 30 Ιουνίου 2024, ενώ μετά την 1 Ιουλίου 2024 δεν θα πρέπει να εκτελούνται και δεν θα αποζημιώνονται.

Μέλη με συμπληρωματική ασφάλιση στο ΤΥΠΕΤ και άλλον Κύριο Φορέα Ασφάλισης θα συνταγογραφούν τις παρακλινικές εξετάσεις, τις ιατρικές πράξεις και τις φυσικοθεραπείες στον Κύριο Φορέα τους, ακόμα κι αν η συνταγογράφηση γίνεται εντός των δομών του ΤΥΠΕΤ. Η εκτέλεση των ηλεκτρονικών παραπεμπτικών εντός των δομών του ΤΥΠΕΤ παραμένει δωρεάν, χωρίς καμία επιβάρυνση. Η εκτέλεση σε ιδιώτη πάροχο θα ακολουθεί τους κανόνες της Κύριας Ασφάλισής τους. Σε περίπτωση που υπάρχει οικονομική επιβάρυνση του μέλους, το μέλος θα απευθύνεται στον Τομέα Συναλλαγών, Ελέγχου Δαπανών & Αποζημιώσεων του ΤΥΠΕΤ, ώστε να υπάρχει συμπληρωματική αποζημίωση μέχρι το προβλεπόμενο τιμολόγιο του ΤΥΠΕΤ, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης & Παροχών.

Διευκρινίζεται ότι οι ως άνω αλλαγές δεν επιφέρουν καμία μεταβολή στις προβλεπόμενες παροχές/αποζημιώσεις από τον ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης & Παροχών του ΤΥΠΕΤ για όλες τις κατηγορίες των ασφαλισμένων μελών του.

Σημειώνεται πως στην πρώτη φάση υλοποίησης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρακλινικών εξετάσεων, ιατρικών πράξεων και φυσικοθεραπειών, οι ασφαλισμένοι του ΤΥΠΕΤ θα πρέπει να προμηθεύονται και να έχουν μαζί τους κατά την εκτέλεση τα εκτυπωμένα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά από τους ιατρούς τους.

Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η ηλεκτρονική εκτέλεση των παραπεμπτικών των παρακλινικών εξετάσεων, ιατρικών πράξεων και φυσικοθεραπειών καθώς και η χρήση των άυλων παραπεμπτικών.

Η Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ υλοποιεί καθημερινά τη δέσμευση που είχε αναλάβει για μετασχηματισμό του Ταμείου Υγείας μας σε έναν σύγχρονο Φορέα Υγείας, ανταποκρινόμενη στην προσδοκία των ασφαλισμένων μελών μας για καλύτερη ποιότητα τόσο στις υπηρεσίες φροντίδας υγείας όσο και στην εξυπηρέτησή τους.

 

ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 379977 addPage -> ok (readPageData: 0) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=1176