ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Στη Διεύθυνση Οδοντιατρικής Φροντίδας και Περίθαλψης ανήκουν:

 • Το Οδοντιατρικό Κέντρο, το οποίο ευρίσκεται στην Αθήνα (Αρμένη Βράιλα 4, Πεδίον Άρεως)
 • Τα Περιφερειακά Οδοντιατρεία Σοφοκλέους (Σοφοκλέους 15, 2ος όροφος)
 • Τα Περιφερειακά Οδοντιατρεία Νομού Αττικής
  1. Κτήριο Ε.Τ.Ε. Γέρακα (Γαργηττού 86 και Πόρου)
  2. Κατάστημα Ε.Τ.Ε. Εθνικής Αντιστάσεως (190) στον Πειραιά (Εθνικής Αντιστάσεως 3)
  3. Κατάστημα Ε.Τ.Ε. Ψυχικού (100) στο Ψυχικό (Λεωφ. Κηφισίας 178 και Αγησιλάου)
 • Το Οδοντιατρικό Συγκρότημα Τ.Υ.Π.Ε.Τ. Θεσσαλονίκης (Ερμού 28)

Στην Πάτρα οδοντιατρικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. παρέχονται από το πολυϊατρείο της Ο.Α.Τ.Υ.Ε.
Με την αρωγή των δομών της κλινικής «ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», παρέχονται επίσης υπηρεσίες νοσοκομειακής οδοντιατρικής στους ασφαλισμένους του Ταμείου Υγείας.

Το Οδοντιατρικό Κέντρο του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. αποτελεί το επιστέγασμα προσπαθειών για την παροχή πλήρους και εξειδικευμένης οδοντιατρικής φροντίδας, κατόπιν εισήγησης του Δρα ΤΣΟΚΑ Κωνσταντίνου, Διευθυντή της Διεύθυνσης, ο οποίος υποστηρίζεται στο επιστημονικό του έργο από τον Δρα ΔΑΓΚΑΛΗ Παναγιώτη, Επίκουρο καθηγητή Α.Π.Θ. στο Οδοντιατρικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης και Δρα ΖΑΚΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο στην Αθήνα. Στο διοικητικό έργο της Υποδιεύθυνσης προΐσταται η κ. ΑΥΓΕΡΗ Άρτεμη, Προϊσταμένη Τμήματος.

Ο διευθυντής, οι εξειδικευμένοι οδοντίατροι, τα οργανωμένα οδοντιατρικά τμήματα, το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό λειτουργικής και διοικητικής στήριξης,  παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

 xwros-anamonhs
ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στο Οδοντιατρικό Κέντρο, το οποίο στελεχώνουν οδοντίατροι με κλινικές εξειδικεύσεις, παρέχεται συνολική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ειδικών οδοντοστοματολογικών προβλημάτων των ασθενών, με προγραμματισμένα καθημερινά ραντεβού από 08:00 έως 20:30, κατόπιν κλινικής εξέτασης. Στην ίδια φιλοσοφία λειτουργεί και το Οδοντιατρικό Συγκρότημα στη Θεσσαλονίκη.

Στα Περιφερειακά Οδοντιατρεία του κτηρίου της οδού Σοφοκλέους:

 • odontiatriko-kentro-pic1Παρέχεται καθημερινά έλεγχος οδοντιατρικών εργασιών οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί εκτός Τ.Υ.Π.Ε.Τ. και ενημερώνεται πλέον ο ενιαίος ηλεκτρονικός Ιατρικός Φάκελος κάθε μέλους. Για τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων το Oδοντιατρείο Eλέγχου λειτουργεί καθημερινά κατόπιν ραντεβού 08:00 - 14:00 & 14:00 - 20:00. Ο έλεγχος γίνεται βάσει κλινικών πρωτοκόλλων, πάντα με την φυσική παρουσία των ασθενών, με ευθύνη των οδοντιάτρων του Τ.Υ.Π.Ε.Τ.
 • Λειτουργούν, για την άμεση οδοντιατρική θεραπεία των ασφαλισμένων, καθημερινά 08:00 - 14:00 δύο (2) οδοντιατρεία χωρίς ραντεβού και 14:00 - 20:00 ένα (1) οδοντιατρείο χωρίς ραντεβού και ένα οδοντιατρείο (1) με προγραμματισμένα ραντεβού. Τα οδοντιατρεία υποστηρίζονται από γενικούς οδοντιάτρους.
 • Αντιμετωπίζονται εξειδικευμένα και σύνθετα προβλήματα επανορθωτικής οδοντιατρικής σε οδοντιατρείο το οποίο λειτουργεί με προγραμματισμένα ραντεβού.
 • Τέλος, λειτουργεί οδοντιατρείο προγραμματισμένων ραντεβού για τη διαγνωστική αξιολόγηση, την ενδοδοντική θεραπεία και την εξειδικευμένη περιοδοντολογική φροντίδα δύσκολων περιοδοντικών καταστάσεων καθώς και για την εξειδικευμένη αντιμετώπιση δύσκολων προσθετολογικών προβλημάτων και είναι στελεχωμένο από ενδοδοντολόγο - οδοντίατρο, περιοδοντολόγο - οδοντίατρο και προσθετολόγο - οδοντίατρο.
 • Διοικητική υποστήριξη παρέχεται καθημερινά από 08:00 - 15:30 από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Οδοντιατρικής Φροντίδας & Περίθαλψης, ενώ στο ιατρικό έργο προΐσταται ο οδοντίατρος κ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Λάζαρος υπό την εποπτεία του Δρος ΖΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αθανάσιου.

odontiatriko-kentro-pic2

Στα Περιφερειακά Οδοντιατρεία Νομού Αττικής (Ψυχικό, Γέρακας, Πειραιάς), από 08:00 έως 20:00, παρέχονται κατά κύριο λόγο:

 • Αντιμετώπιση πρωτοβάθμιας οδοντιατρικής φροντίδας σε όλο το φάσμα των παρεχόμενων και προβλεπόμενων από τον τιμοκατάλογο του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. εργασιών γενικής οδοντιατρικής.
 • Έλεγχος οδοντιατρικών εργασιών (προέγκριση - τελική έγκριση)
 • Αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Παρέχεται, επίσης, στους ασφαλισμένους η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής οδοντιάτρου. Στην περίπτωση αυτή, οι ασφαλισμένοι εισπράττουν από το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. το προβλεπόμενο ποσό σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα τιμοκατάλογο του Κανονισμού Ασφάλισης & Παροχών και πάντα αφού γίνει έλεγχος πριν την έναρξη και μετά το πέρας της θεραπείας, από οδοντίατρο του Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Γενικότερα, η συμμετοχή στο κόστος των οδοντιατρικών πράξεων καθορίζεται σύμφωνα με αποφάσεις του Δ.Σ., ανάλογα με τις κατηγορίες των ασφαλισμένων και το είδος των εργασιών (οδοντοθεραπευτικές, οδοντοπροσθετικές εργασίες, εργασίες εμφυτευματολογίας, ορθοδοντικής κλπ.).

Για την αρχική προέγκριση και την τελική έγκριση οδοντιατρικών εργασιών απαιτείται:

 • Γνωμάτευση του θεράποντα οδοντιάτρου στο ατομικό συνταγολόγιο του μέλους.
 • Αναλυτική συμπλήρωση του δελτίου ελέγχου οδοντιατρικών εργασιών.
 • Ακτινογραφικός έλεγχος με ενδοστοματικές ακτινογραφίες ή και πανοραμική ακτινογραφία, ειδικά εφόσον πρόκειται να γίνουν οδοντοπροσθετικές εργασίες, εργασίες επί εμφυτευμάτων ή εργασίες ορθοδοντικής.
 • Ειδικά για την ορθοδοντική πέραν των προαναφερθέντων, προσκομίζονται ζεύγη εκμαγείων άνω και κάτω γνάθου σε σύγκλειση.
 • Για εργασίες ενδοδοντίας απαιτούνται αρχική, ενδιάμεση και τελική ακτινογραφία.
 • Για την αποζημίωση των οδοντιατρικών εργασιών προσκομίζεται η σχετική απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Τα μέλη δικαιούνται οδοντοπροσθετικής περίθαλψης, μετά την παρέλευση ενός (1) έτους από την εγγραφή τους στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Επανάληψη οδοντιατρικών εργασιών

Επανάληψη οδοντιατρικών εργασιών παρέχεται σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:

Αποτρύγωση – έλεγχος στοματικής υγιεινής

Μία φορά ανά 6μηνο

Θεραπεία εντοπισμένης ή χρόνιας ουλίτιδας

Μία φορά κατ’ έτος

Θεραπεία περιοδοντίτιδας (συντηρητική)

Μία φορά ανά διετία

Θεραπεία περιοδοντίτιδας (χειρουργική)

Μία φορά ανά τριετία

Ουλεκτομή - Ουλοπλαστική

Μία φορά ανά τριετία

Οδοντοπροσθετικές εργασίες οδοντικής χειρουργικής

Μία φορά κατ’ έτος

Οδοντοπροσθετικές εργασίες κινητής προσθετικής

Τρία έτη μετά την προηγούμενη χορήγηση

Οδοντοπροσθετικές εργασίες ακίνητης προσθετικής

Τέσσερα έτη μετά την προηγούμενη χορήγηση

Φθορίωση στα παιδιά

Κάθε 6 μήνες μέχρι 18 ετών


Για τον προγραμματισμό ραντεβού επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 210 3349200 (δ:19200).
Για την ακύρωση ραντεβού επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 210 3349400 (δ:19400).
Για οποιαδήποτε άλλη διοικητική πληροφορία, επικοινωνείτε:
210 3349293 (δ:19293), κ. Α. Αυγέρη ή 
210 3349292 (δ:19292), κ. Π. Μάγκλαρης.

Από τον Μάρτιο 2007 και σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Δ.Σ. Τ.Υ.Π.Ε.Τ., υπάρχει συμμετοχή των μελών σε ορισμένες οδοντιατρικές εργασίες οι οποίες εκτελούνται στα οδοντιατρεία Τ.Υ.Π.ΕΤ

 • Η συμμετοχή των μελών εξοφλείται είτε εφάπαξ είτε με οικονομικό διακανονισμό στις οικονομικές υπηρεσίες του Ταμείου Υγείας (Σοφοκλέους, «Υγείας Μέλαθρον» και Υγειονομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης).
 • Η εκτέλεση των οδοντιατρικών εργασιών στα ιατρεία της Δ/νσης Οδοντιατρικής Φροντίδας & Περίθαλψης, ξεκινά με την εξόφληση ή τον οικονομικό διακανονισμό  της συνολική οφειλής στις Οικονομικές Υπηρεσίες του Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Προϊσταμένη Τμήματος: Αυγέρη Άρτεμις 
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γραφείο Διοικητικής Στήριξης & Οργάνωσης: Μάγκλαρης Παναγιώτης

Τ.Υ.Π.Ε.Τ. - ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ © 2019

Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Created by Pixelocracy